Cateva sfaturi despre inchirierea garsonierelor

In acest articol vom incerca sa-ti prezentam cateva notiuni importante despre inchirierea garsonierelor. Practic vom puncta cateva sfaturi, care speram ca-ti vor fi utile si te vor ajuta in momentul alegerii noii garsoniere pe care o vei inchiria.

Dupa cum bine stim, garsoniera este cea mai apreciata varianta in cazul tinerilor care doresc sa locuiasca singuri sau in situatia cuplurilor. In special studentii care nu doresc sa locuiasca in campusurile studentesti opteaza pentru aceasta varianta.

Bineinteles orasele cu cele mai multe garsoniere de inchiriat sunt marile centre universitare: Bucuresti, Timisoara, Iasi si Cluj Napoca. Perioada verii este cea mai aglomerata perioada si totodata cea mai propice in alegerea noii garsoniere. Toata lumea prefera sa-si rezerve din timp noua locuinta pentru a nu avea clasicele dureri de cap pe care ti le poate da gasirea unei garsoniere care sa corespunda cerintelor tale. Iata cateva sfaturi, de care ar trebui sa tii cont atunci cand te hotarasti sa inchiriezi o garsoniera:
in primul si primul rand, dupa cum am subliniat mai sus, in situatia in care esti student si doresti sa te prinda inceputul noului an universitar intr-o garsoniera, nu lasa timpul sa treaca. Prelungeste-ti la finalul anului universitar perioada contractuala, sau in cazul in care doresti sa te muti, incearca sa-ti gasesti o locuinta in lunile iunie, iulie. Majoritatea celor care cauta chirii se hotarasc sa inceapa sa-si caute o chirie doar in august. Astfel, daca iti faci temele din timp, vei avea doar de castigat. Poti alege dintr-o sumedenie de oferte cu inchirieri garsoniere, iar un lucru foarte important este faptul ca poti obtine un pret relativ mai scazut. Tendinta proprietarilor in momentul in care cererea creste, este sa salte putin pretul;
un alt fapt important de care ar trebui sa tii cont este pozitionare garsonierei respective. Cauta o zona buna, o zona cat mai linistita si mai sigura totodata si cat mai aproape de facultatea la care studiezi. Evident ca sa intrunesti aceste conditii trebuie sa tii cont de ceea ce spuneam mai sus (nu lasa timpul sa treaca);
in situatia in care ai gasit un bloc de locuinte la distanta mare de locul in care studiezi sau lucrezi, insa iti place foarte mult zona, orienteza-te ca viitoarea ta locuinta sa fie pozitionata cat mai aproape de mijloace de transport in comun, in special de metrou in cazul in care ai ales Bucurestiul. Metroul este cel mai rapid mijloc de transport. Astfel vei reusi sa eviti traficul infernal care este prezent zi de zi din pacate in capitala. Pentru a gasi garsoniera ideala iti indicam sa consulti site-urile de anunturi imobiliare, foarte la moda in ultimii ani. Poti accesa direct cele mai cunoscute website-uri de imobiliare sau pur si simplu poti tasta cautari de genul inchirieri garsoniere Bucuresti pe browserele cele mai cunoscute de pe internet. Automat vei descoperi cateva linkuri dintre care cu siguranta vei alege doua, trei optiuni interesante;
foarte important, din punctul meu de vedere, este ca la vizitarea garsonierei sa fii insotit/ insotita de o persoana apropiata. Proprietarul va incerca sa-ti arate doar partile bune referitoare la garsoniera pe care o detine. Poate de unul singur nu vei reusi sa descoperi eventualele nereguli sau detalii care ti-ar produce unele neplaceri in viitor dupa semnarea contractului de inchiriere. Insotit de un prieten, acesta te poate completa, astfel consultandu-te cu el sau ea vei lua o decizie mai oportuna. Evident, este doar o parere, dar la care tin foarte mult. Am simti pe pielea mea ce bine este sa fii insotit cand iei o astfel de decizie.

Deci, dupa cum spuneam site-urile de anunturi imobiliare
pot fi cel mai bun prieten al tau in situatia in care doresti sa cauti o chirie. Avantajul foarte mare este faptul ca poti filtra cautarea ta in functie de anumiti parametri, poti alege orasul, zona, cartierul, suprafata si multe alte detalii. Speram ca ti-am fost de ajutor. Nu ne ramane decat sa-ti uram succes in alegerea noii tale garsoniere.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.