Ce animal de companie sa-mi cumpar

animale companieDe cateva zile ma tot gandesc sa-mi cumpar un animal de companie, dar, multitudinea lor nu ma lasa sa ma hotaresc ce animal mi s-ar potrivi. Cu toate astea cred ca animalul de companie ales o sa fie un perus. Asta deoarece am gasit multe informatii utile despre ei pe internet, si mi se pare ca nu este greu sa cresti unul. Din ce am inteles eu, nu ii trebuiesc asigurate foarte multe conditii speciale, o colivie, un os de sepie – pentru sanatatea ciocului, nisip pentru o digestie mai buna, cateva jucarii si nu in ultimul rand mancare. Ce e frumos la  perusi e ca acestia pot invata sa vorbeasca, lucru care mi se pare destul de interesant.

Pretul unui perus mi se pare extrem de mic iar restul accesorilor ce trebuiesc cumparate odata cu el nu mi se par nici ele exagerat de scumpe, cred ca nu o sa ma duca la mai mult de 100 lei. Iar apoi intretinerea lunara si ea mi se pare mica, costul pentru mancare fiind situat undeva la 10 lei pe luna.

Am inteles ca este foarte bine ca atunci cand cumpar un perus sa fiu atent la cateva chestii. Sa ma asigur ca perusii sunt bine ingrijiti in petshop-ul de unde ii cumpar, sa vad daca sunt curati, sa urmaresc sa fie ceva mai activ asta pentru ca daca este unul linistit poate fi un semn de boala. Si cam atat, daca mai aveti si voi ceva sfaturi despre ei, va rog sa le postati aici, pentru a nu face o greseala atunci cand o sa-mi cumpar perusul.

De cateva zile ma tot gandesc sa-mi cumpar un animal de companie, dar, multitudinea lor nu ma lasa sa ma hotaresc ce animal mi s-ar potrivi. Cu toate astea cred ca animalul de companie ales o sa fie un perus. Asta deoarece am gasit multe informatii utile despre ei pe internet, si mi se pare ca nu este greu sa cresti unul. Din ce am inteles eu, nu ii trebuiesc asigurate foarte multe conditii speciale, o colivie, un os de sepie – pentru sanatatea ciocului, nisip pentru o digestie mai buna, cateva jucarii si nu in ultimul rand mancare. Ce e frumos la  perusi e ca acestia pot invata sa vorbeasca, lucru care mi se pare destul de interesant.

Iubesc animalele de companie.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.