Ce este un audit energetic si la ce ne foloseste?

Un audit energetic este o evaluare profesionala in detaliu a consumului energetic al casei tale. Auditorul energetic va face o examinare in fiecare camera a resedintei, precum si o examinare aprofundata a facturilor energetice din trecut din urma carora va rezulta un certificat. Multe evaluari vor include si un test a usei suflante. Cele mai multe evaluari vor include, de asemenea, o scanare termografica. Exista si un alt tip de testare – tehnica de masurare a infiltrarii de aer – insa aceasta este rareori oferita. Profesionisti folosesc instrumente speciale pentru a determina orice risipa de energie.

Cum sa te pregatesti pentru un Audit Energetic

Inainte ca auditorul energetic sa iti viziteze casa, trebuie sa faci o lista cu problemele existente, cum ar fi condensarea sau camerele care creaza discomfort. Trebuie sa ai copii sau un rezumat al facturilor energetice anterioare. Auditorul va folosi aceste informatii pentru a stabili ce sa caute in timpul auditului. Auditorul examineaza in primul rand exteriorul casei pentru a determina dimensunea casei si caracteristicile acesteia (de exemplu: zona de perete, numarul si marimea ferestrelor, etc). Apoi, el va analiza comportamentul rezidentilor:

  • E cineva acasa in timpul orelor de munca?
  • Care este setarea termostatului pentru vara si iarna, in medie?
  • Cate persoane locuiesc in casa respectiva?
  • Se foloseste fiecare camera a casei respectiva?

Raspunsurile dumneavoastra ar putea ajuta la descoperirea unor modalitati simple de a reduce consumul de energie pentru uz casnic. Plimba-te alaturi de auditor in timp ce acesta lucreaza, si nu uita sa pui anumite intrebari. Acestia pot folosi diferite echipamente pentru a detecta sursele de pierderi de energie, cum ar fi usile suflante, camere video in infrarosu, eficienta sobei si termometre de suprafata.

Gasirea si selectarea unui auditor energetic

Exista mai multe locuri unde poti cauta/gasi un auditor energetic:

  • Biroul de energie local te poate ajuta sa gasesti o companie care efectueaza audituri energetice.
  • Compania dumneavoastra de gas sau de electricitate poate efectua evaluari de energie rezidentiale sau pot recomanda astfel de companii.
  • Vecinii sau alti membrii ai familiei te pot indruma in directia cea buna deasemenea.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.