Ce importanta au jocurile in copilarie

Copilaria inseamna, atat pentru fete, cat si pentru baieti, joaca si joc. Totul se rezuma la rasete sau plansete, bucurie, prietenie, jocuri si jucarii. Fie ca este vorba de timpul petrecut in aer liber, in parc, in gradina sau in curte, fie ca este vorba de momentele virtuale, din fata calculatorului, se poate vorbi tot despre jocuri.

jocuri dress upIn cazul baietilor, cele mai populare jocuri sunt cele cu lupte, masini, roboti si strategie, pe cand, in cazul fetelor, cele mai preferate sunt cele cu papusi, de imbracat, de machiat, de gatit si altele asemanatoare. Desigur, sunt multe fete care prefera unele de logica sau cu lupte, insa aici discutam despre alta categorie.

Pana la urma, ce ar fi copilaria fara joc si joaca? Aceste actvitati intreprind imaginatia si creativitatea micului jucator, ajutandu-l sa devina, mai tarziu, o persoana care gandeste rapid si bine, care se descurca in orice situatie si care socializeaza. Jocurile, in definitv, fac parte din educatia copilului si nu trebuie sa lipseasca, sub niciun motiv.

Poate te-ai intrebat ce rol au jocurile simple pentru fete, precum cele cu make-up sau jocurile de imbracat. Uite ca raspunsul e foarte simplu. Prin aceste activitati, fetitele invata, de la cele mai mici varste, ca igiena si aspectul conteaza foarte mult. Ca viitoare domnisoara, invata sa asorteze si sa combine cum trebuie hainele. In viitor, aceste jocuri vor insemna foarte mult, caci cea mica va sti sa se descurce numai bine in a-si alege cele mai potrivite piese vestimentare, care s-o avantajeze intru totul. In plus, astfel nici nu va mai fi nevoie de interventia neplacuta a mamei, in alegerea hainelor.

Atat in cazul baietilor, cat si al fetelor, educatia, inca de la cele mai fragede varste, este foarte importanta, iar parintii trebuie sa echilibreze jocurile si joaca pe calculator, cu cele in aer liber, pentru cele mai bune rezultate.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.