Ce ne leaga atat de mult de masina personala ?

Chiar daca stim cu totii ca a avea un automobil inseamna multe cheltuieli, acte si cozi nesfarsite la ghisee unde functionarii ori nu stiu sa fie amabili, ori pur si simplu le displace lucrul cu oamenii, iar transportul in comun va fi mereu mai ieftin, mai ecologic si evita supraproductia industriala si blocajele in trafic, avem totusi motive pentru care vom fi legati sufleteste de masina personala. Fireste, legatura mai mult simbolica va fi intre barbati si masinile lor, caci femeile acorda automobilelor o valoare mai mult practica.

Motivele pentru care ne atasam de masinile personale difera pentru fiecare, în funcţie de vârstă, sexul persoanei şi, evident, în funcţie de scopul utilizarii acestora.

In cazul unui tanar ce tocmai a implinit varsta legala pentru conducerea unui automobil, scopul acestuia este de a-si crea o imagine. Pentru ca o masina puternica si scumpa de la un brand despre care chiar si un necunoscator a auzit, precum Audi, BMW, Range Rover sau Porsche, inseamna o oarecare superioritate socio-economica. Si, bineinteles, domnitele sunt atrase de astfel de lucruri.

Iubitorii de muzica pot, de asemenea, sa combine aceasta hrana a sufletului cu pasiunea de a conduce, astfel automobilul devenind un loc de refugiere.

Desi in viata de om mare aceasta mandrie de a detine un automobil dispare, fiind inlocuita de un sentiment de libertate si autonomie, dorinta de apartenenta la o anumita clasa sociala continua sa existe. Pentru ca mica sau marea burghezie nu se inghesuie in autobuze sau metrou si nu isi va organiza timpul niciodata in functie de programul celor de la RATB sau Metrorex.

De asemenea, preferintele asupra marcilor si tipurilor de automobile se vor schimba si in functie de varsta, cei de varste peste 30 de ani orientandu-se asupra masinilor mari, de familie sau celor care nu dauneaza mediului inconjurator.

Si, nu in ultimul rand, sa nu uitam de pasionatii de tuning, pentru care automobilul este, deja, mai mult decat o masina sau un mijloc de transport.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.