Ce nu stiai despre casa de marcat

casa de marcatDespre casele de marcat sunt sigur ca majoritatea ati auzit. Case de marcat, sunt sigur ca ati vazut, toti. E imposibil ca asa ceva sa nu se fi intamplat. Acum va intreb, unde le-ati vazut cel mai des? La magazinele alimentare si in supermarket-uri, intradevar.

Ei bine, faptul ca le-ati vazut mai ales acolo, nu e doar o coincidenta. Conform prevederilor articolului 1, alineatul 1 din OUG 28/1999, casele de marcat si cantarele electronice sunt obligatorii in afacerile care se ocupa cu vanzari cu amanuntul. Asadar, orice magazin oricat de mic ar fi, atat timp cat se ocupa cu vanzari cu amanuntul, este obligat sa detina case de marcat si cantare electronice.

Daca e sa incepem cu cantarele electronice, va voi spune doar ca in functie de amploarea afacerii pe care o detineti si in functie de cerintele acesteia, ati putea alege sa cumparati dintr-o gama foarte diversificata de cantare electronice. Puteti cumpara cantare mici, doar pentru cantarire si afisare pret, pentru supermarket-uri de cartier puteti cumpara cantare cu eliberare cod de bare pentru a fi lipite pe punga cu produsul de catre client. Deasemenea, puteti cumpara cantare electronice care pot fi conectate la un calculator sau direct la o casa de marcat, pentru a transmite catre acestea greutatea produsului cantarit si bineinteles, pretul lui.

Cantarele electronice pe care le cumparati, trebuie sa aiba o verificare metrologica de o autoritate in domeniu pentru a se asigura exactitatea cu care aceste cantaresc si afiseaza greutatea produselor cantarite. Tocmai de aceea, este bine ca aceste cantare electronice sa fie achizitionate printr-un distribuitor autorizat.

Trecand la casele de marcat, vom avea si aici mai multe lucruri de zis si mai multe precizari de facut. Casa de marcat a fost inventata prin anii 1870 de catre un detinator disperat al unei cafenele. Disperarea acestuia venea din faptul ca desi avea multi clienti zilnic, castigurile erau dezastruoase datorita vanzatorilor care il inselau. Astfel, scopul initial al unei case de marcat, a fost de a nu mai putea fi inselati proprietarii de magazine. Dupa un an de la inventarea casei de marcat, cel care a inventat-o si-a deschis o afacere care distribuia…case de marcat.

Trecand la zilele noastre, casele de marcat sunt cu totul altfel fata de cele din inceput si bineinteles, aun un scop mai exact. Casele de marcat sunt obligatorii in afacerile care se ocupa cu vanzarea cu amanuntul. Asta am stabilit deja. O casa de marcat este un dispozitiv electronic ce serveste la memorarea codurilor unui anumit numar de produse si la memorarea tranzactiilor care se fac intr-un magazin pe parcursul unei zile cat si la memorarea sumei exacte obtinute din vanzarea produselor.

Astfel, fiecare detinator de magazin va stie exact la sfarsitul unei zile ce a vandut si cati bani trebuie sa fie in casa. Pentru a achizitiona case de marcat, trebuie sa stiti care este volumul aproximativ de tranzactii zilnice din magazinul dumneavoastra. Astfel veti putea determina care este casa de marcat de care aveti nevoie si care sunt caracteristicile pe care aceasta trebuie sa le aiba.

2 Raspunsuri to “Ce nu stiai despre casa de marcat”

  1. Stoica spune:

    Foarte bune aceste sfaturi referitoare la echipamentele fiscale. Ar fi bine ca toti cei care sunt interesati de achizitionarea unei case de marcat sa citeasca aceste sfaturi. Un site unde gasiti astfel de solutii este si constalaris.ro unde intotdeauna veti gasi rezolvare la problemele dumneavoastra legate de echipamentele fiscale.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.