Ce nu stiai despre reciclarea si reumplerea cartuselor de imprimanta

Reumplerea cu toner este practica de reumplere a cartuselor goale de imprimante cu un praf nou, compatibil cu acel tip de imprimanta. Acest lucru permite cartușului de a fi reutilizat, economisind costul unui cartuș nou și impactul deșeurilor prin refolisirea acestuia.
Reumplerea cu toner, apare frecvent in mai multe moduri:
1. Reumplerea și reutilizare de către utilizatorul final (home user).
Acest lucru se face în mod normal prin utilizarea unui kit de refill care include un flacon de toner compatibil, chip-uri de resetare dacă este necesar, și instrucțiunile pentru procedeul de reumplere. Există diferite tipuri de toner, specifice fiecarei imprimante, multe dintre ele fiind disponibile on-line, fie de la furnizori de componente electronice fie in magazine de specialitate care practica si servicii de reumplere cartuse.
2. Reumplerea și revânzare de catre producatorul original.
In multe tari producatorii de cartuse colecteaza cartusele goale in baza etichetelor din ambalajul cartuselor cu scopul reciclarii si refolosirii acestor consumabile.
3. Reumplerea și revânzare de către o terță parte.
Multe companii independente care vand toner refill, refolosesc cartușele originale ale producătorului, care le obțin de obicei, de la companii de reciclare. Acest lucru este, în general considerat legitim, atat timp cat brandul original este inlaturat de pe cartusul consumat. Ele se gasesc in comert ca si cartuse remanufacturate.

reumplere cartuse
4. Reumplerea ca si serviciu.
Multe companii ofera un serviciu de reincarcare cartuse in centre specializate în care clienții pot aduce cartușe goale pentru a fi reumplute. Multe companii de genul acesta au apărut de-a lungul ultimilor ani. Aceste servicii de reumplere satisfac mai multe tipuri de clienți, deoarece un cartus gol se poate reumple pe loc la sediul firmei, la sediul clientilor, sau se poate schimba cu unul gata umplut.
5. Cartusele compatibile (refabricate)
Fabricarea cartuselor toner compatibile este similar cu reumplere banala, cu excepția faptului că nu este doar toner nou adăugat la un cartuș, ci si piese noi (in general piesele care se uzeaza: cilindri, role, lamele de curatare), iar in unele cazuri sunt fabricate in totalitate cu piese noi, multe dintre ele fiind imbunatatite, de capacitati mai mari, si mai rezistente in timp la reumpleri si refolosiri. Comparativ cu cartusele originale care sunt gandite pt a fi de unica folosinta, multe dintre aceste cartuse compatibil sunt facute pt a fi folosite de mai multe ori.
Chiar si asa. Cartușele de toner nu pot fi reumplute la infinit, pentru că părțile lor mecanice (cum ar fi cilindri, lamelele de curatare și role) se uzeaza in timp, iar calitatea imprimarii scade odata cu acea uzura.
Reumplerea cartușelor fie de către utilizatorul final, fie ca si serviciu, nu este susținuta de către producătorii celor mai multe imprimante spunand ca este un lucru dăunător atât pentru calitatea și fiabilitatea printurilor, dar si pentru ca, spun ei, pericliteaza integritatea si functionalitatea imprimantelor.
Calitatea de tonerului din comert poate varia foarte mult, și este foarte important faptul că tonerul folosit sa fie specific pentru marca și modelul echipamentului
Companiile și persoanele care apeleaza la aceste servicii, indică faptul că, în cele mai multe cazuri beneficiile acestor servicii, depasesc cu mult costurile de cumpărare a cartușelor noi.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.