Ce nu știai despre tipurile de plase sudate

Știm că ne sunt necesare, dar niciodata nu suntem convinși că vânzătorul ne dă ceea ce ne trebuie. În continuare vă dau câteva detalii despre cum puteți identifica tipul de plasă sudată pe care îl cumpărați. Astfel, puteți verifica la locul faptei dacă este ceea ce vă trebuie conform proiectului și cerințelor constructorului. Nu vă lăsați amăgiți de prețuri, uneori câțiva bănuți în plus sunt justificați de anumite caracteristici tehnice după cum urmează:

Plasele sudate, formate din oțel beton, sunt elemente de armătură. Ele sunt dispuse pe două direcții perpendiculare sudate prin rezistență electrică la locurile de încrucișare confecționându-se sub formă de panouri. Punctele de intersecție dintre barele de oțel se numesc noduri.

Utilizarea generală a plaselor sudate este armarea elementelor din beton armat. Aceste elemente pot fi plane sau curbe, cum sunt: plăci de panou și acoperiș, pereți, pardoseli, panouri prefabricate, ziduri de sprijin, rezervoare, silozuri etc.

Prescripția care reglementează producția de plase sudate este STAS 438/3.

Clasificarea plaselor sudate se face după gradul de tipizare și se împart în trei grupe. Plasele sudate de uz general, cele de listă și cele normalizate.

Plasele sudate cu toți parametrii geometrici tipizați, cele de uz general, au un simbol G. Sunt destinate elementelor din beton armat monolit și elementelor prefabricate de serie mai redusă, putând fi cu ochiuri pătrate sau dreptunghiulare (GQ sau GR).

Plasele sudate de lista cu simbol L sunt destinate în general elementelor prefabricate de serie foarte mare precum și plase de legătură la diafragme monolite.

Cele normalizate au inscripționat simbolul N. Acest tip de plase este folosit cel mai adesea pentru elementele la care armarea se poate realiza cu aceleași tipuri de plase care diferă între ele numai prin lungime (planșee prefabricate și diafragme monolite).

Notarea plaselor sudate tipizate se face indicând numărul de ordine al plasei, simbolul acesteia, forma ochiului plaseo, aria secțiunii longitudinale a barelor multiplicată cu 100. Plasele făcute din bare amprentate se notează adițional și cu litera A. Exemplu: 101 GQ 63 STAS 438/3.

Plasele sudate sunt confecționate din oțel. Compoziția chimică a acestuia asigură caracteristicile plaselor sudate din STAS 438/3.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.