Ce perdele si ce draperii sa aleg?

Farmecul unei incaperi este dat, in mare parte de felul in care arata fereastra. Perdeaua si draperia, sau in unele cazuri jaluzelele sau diverse decoratiuni aranjate in fata ferestrelor schimba radical modul in care se prezinta o incapere.

Aceeasi intrebare de fiecare data : „Ce perdele si ce draperii sa aleg?”

Inainte de a-ti cumpara o perdea trebuie sa-ti spunem ca indicat ar fi sa alegi materiale precum voalul,inul,matasea sau chiar organza. Aceste materiale isi pastreaza forma in timp si sunt usor de intretinut. Daca montezi perdeaua intr-un dormitor, fa-o putin mai lunga, sa curga pe podea. Iti ofera un efect de spatiu intim si de alungire a camerei.

Noua ne plac draperiile viu colorate, care invioreaza camera, dar se gasesc in sute de nuante si culori si materiale precum tafta,catifea – extrem de folosita in dormitor,satin sau bumbac.

Storuri sau jaluzele ?

Utile intr-o incapere expusa umiditatii, este o alternativa relativ moderna a perdelelor si draperiilor. Sunt foarte usor de curatat si, ca avantaj, se pot monta in tavan inclinat, pe rigips sau perete. Sunt fabricate chiar si din bambus, imprimate,ondulate sau plisate.

Pont
Fereastra capata o noua infatisare daca pe pervazul din interior se aseaza plante sau obiecte de decor. Doamnele prefera jardinierele cu flori, mai ales in bucatarie. Daca pervazul este destul de lat, infrumuseteaza-l cu o orhidee sau o cyclamen.

Si acum, galeria !

Luand in calcul configuratia camerei, galeria pentru perdea sau draperie se monteaza pe perete sau in tavan. Galeriile din inox se potrivesc cu perdelele usoare, dar fac fata cu brio si la combinatii perdea/draperie daca se foloseste o galerie dubla. Se gasesc in mii de modele, cu capete tip carlig, bila, sau simple … acordandu-ne sansa de a avea o galerie unica in fiecare camera!

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.