Ce presupune reinnoirea unei marci

Antreprenorii care au optat deja pentru inregistrarea unei marci cunosc destul de bine avantajele unei marci inregistrate. Este o metoda destul de buna prin care sa reusesti sa iti protejezi investitia in propria afacere si in acelasi timp sa reusesti sa tii departe amenintarile de pe piata, fie ca e vorba de competitie  etica sau neetica. Prin inregistrarea unei marci iti asiguri dreptul unic de comercializare a unor produse sau servicii.

O marca poate fi inregistrata pentru o perioada de 10 ani. Pentru a o pastra astfel ai nevoie sa faci o cerere de reinnoire de marca. Cel mai bine este ca aceasta sa fie facuta inainte sa expire, insa nu va putea fi facuta mai devreme de 3 luni. Un aspect la fel de important este acela ca la reinnoirea marcii nu poti aduce modificari semnificative care sa ii schimbe in vreun fel identitatea.

Odata cu cererea de reinnoire de marca va fi platita o taxa prevazuta de legislatia in vigoare si in acelasi timp va fi depus un dosar de acte necesare: solicitarea propriu-zisa pentru reinnoirea marcii inregistrate, datele titularului marcii, numarul de inregistrare al marcii, semnatura titularului precum si dovada pentru plata de reinnoire.

In procesul de reinnoire pentru o marca, trebuie specificat cat mai clar pentru care anume produse sau servicii este facuta reinnoirea de marca. Acest lucru se face doarece exista posibilitatea sa fie eliminate anumite produse pentru care este dorita reinnoirea de marca.

Odata cu depunerea cererii de reinnoire, trebuie sa existe mai intai o perioada in care ceilalti sa aiba posibilitatea de a contesta sau de a formula o opozitie impotriva marcii. Dupa parcurgerea perioadei in care oamenii pot depune opozitii din cauza eventuale conflicte care ar putea sa apara odata cu reinnoirea marci, dosarul ei va fi aprobat, iar pentru o alta perioada de 10 ani marca sau marci vor fi inregistrate la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci).

Un alt lucru important de stiut este acela ca poti aduce mici modificari marcii pe care o rennioesti insa este destul de important ca acestea sa nu fie foarte evidente, sa nu schimbe identitatea marcii in mod dramatic, pentru ca in cazul acesta nu mai vorbim de o reinnoire de marca si de o marca noua.

Atat pentru inregistrare marci cat si pentru reinnoire marci, cel mai bine este apelezi la serviciile unui cabinet de avocatura profesionist, care sa te ajute sa iei cele mai bune decizii si in acelasi timp sa faci totul intr-un timp scurt, cu cat mai putin efort din partea ta. De asemenea, un cabinet de avocatura bun, te va ajuta sa faci fata tuturor acelor situatii de conflict in care elementele marcii tale seamana cu o alta marca ori altcineva incearca sa utilizele marca ta inregistrata.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.