Ce se afla in interiorul saltelelor ortopedice?

Cu cat sunt mai multe saltele pe piata cu atat sunt mai multe diferente intre ele. Fiecare saltea ortopedica este compusa din mai multe straturi de material si anume cel de baza, izolatorul, un strat mai moale si stratul protector.

Materiale utilizate pentru fabricarea saltelelor

Fiecare dintre aceste straturi ale saltelelor ortopedice contribuie semnificativ la proprietatile prezentate de acest model de saltea si are o influenta destul de mare asupra pretului.

La randul lor aceste straturi se divid in doua parti componente iar in functie de materialul din  care sunt fabricate pot fi materiale artificiale sau materiale naturale.

Aceste straturi artificiale care compun saltelele ortopedice se divid la randul lor in doua si anume: spuma poliuretanica si inlocuitori artificiali de lana.

Spuma poliuretanica este un compus artificial cu o forma cauciucata foarte rezistenta. Este nevoie de echipamente si tehnologii speciale pentru a produce spuma poliuretanica iar acest material este utilizat cu succes ca umplutura pentru saltelele ortopedice de multi ani.

Inlocuitorii artificiali de lana au fibrele orientate vertical si au fost special concepute pentru saltele. Multumita acestui material saltelele ortopedice ce au in compozitie acest material sunt mult mai ieftine si prezinta o rezistenta mult mai ridicata.

In ceea ce priveste saltelele ortopedice produse din materiale naturale acestea se diversifica in mai multe tipuri de materiale cum ar fi fibra de cocos, latex, in, iuta, bumbac si lana de oaie.

Aspecte generale privind saltelele ortopedice

De-a lungul timpului s-au realizat numeroase cercetari cu privire la care sunt cele mai bune materiale pentru a produce saltele ortopedice iar cele enumerate mai sus se califica cu siguranta printre cele mai calitative pentru a se fabrica saltele. Totodata aceste cercetari finantate de producatorii de saltele au adus cu sine rezultate in ceea ce priveste calitatea somnului.

Ameliorarea afectiunilor face parte din capacitatile extraordinare ale acestor tipuri de saltele si contribuie la o stare de sanatate cu mult imbunatatita datorita faptului ca pozitia corporala este una comoda si favorizeaza un somn de o calitate mult mai inalta.

Caracteristicile saltelelor ortopedice

Acest tip de saltele este mult mai ferma in comparatie cu alte tipuri iar daca ar fi sa dam o nota pe o scara de la unu la zece, saltelele ortopedice se incadreaza aproximativ intre sapte si zece.

Recomandate in special persoanelor care sufera de afectiuni precum dureri de spate, gat sau umeri este indicat totusi sa consultati un medic pentru a identifica sursa acestor dureri. Saltelele ortopedice sunt capabile doar sa le amelioreze nu sa le si vindece.

Desi sunt confectionate pe un pat de arcuri, dupa cum s-a putut vedea mai sus, se pot fabrica astfel de saltele dintr-o gama variata de materiale. Fermitatea saltelelor este data de grosimea arcurilor asadar daca va doriti o saltea ortopedica ferma intrebati de grosimea arcurilor.

Pentru a putea gasi saltele de o calitate superioara dar sa le si achizitionati comod chiar de acasa va invitam pe site-ul nostru www.imexgrup.ro pentru a va gasi salteaua perfecta iar noi vi-l vom livra in cele mai optime conditii intr-un timp destul de scurt.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.