Ce sunt monturile si cum se trateaza acestea?

Fiecare dintre noi a auzit, cel putin o data in viata, termenul monturi, insa foarte putini sunt cei care ii cunosc adevaratul sens. Majoritatea oamenilor cred ca monturile sunt de fapt oase noi, crescute in prelungirea celor deja existente. Nimic mai neadevarat! Monturile sunt, intradevar oase, insa crescute intr-o directie gresita.

O astfel de anomalie trebuie tratata cu maxima seriozitate. Pe langa faptul ca monturile sunt considerate inestetice, acestea mai pot provoca dureri chinuitoare in special in timpul mersului. Anomalia anterior mentionata poate fi prevenita doar prin purtarea unui tip confortabil de incaltaminte.

Cand trebuie sa ne facem griji? Simplu: atunci cand intervine durerea. In momentul in care monturile incep sa iti provoace disconfort sever inseamna ca anomalia este suficient de grava incat sa necesite tratament chirurgical. Desi acesta din urma este, de cele mai multe ori lung si dureros, reprezinta o solutie viabila pentru sanatatea dvs. Sfatul nostru este ca, in situatia data, sa cautati ajutor medical in cel mai scurt timp posibil.

Nu exista o data fixa la care aceasta anomalie incepe sa se manifeste, insa este intalnita de cele mai multe ori la copii, adolescenti, si la persoanele cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani. Aceasta problema nu are o cauza exacta, insa exista o serie de factori care ii favorizeaza aparitia precum statul prelungit in picioare sau chiar anumite conformatii ale piciorului.

Conform specialistilor din domeniu, in momentul de fata nu exista nici un fel de metoda nechirurgicala care sa stopeze evolutia anomaliei sau care sa o corecteze. In functie de gravitatea malformatiei, operatia propriuzisa dureaza intre 40 si 90 de minute, perioada de recuperare fiind estimata la aproximativ 7 saptamani. Mersul este permis chiar din prima zi, insa activitatile fizice normale vor putea fi reluate abia la definitivarea recuperarii.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.