Ce sunt panourile solare fotovoltaice monocristaline?

In ultima perioada , tot mai multe persoane sunt intereste de achizitionarea unui panou solar fotovoltaic , din mai multe motive : nu au curent , nu au posibilitatea sa traga curent , dorinta de a deveni independenti fata de reteaua nationala , calitatea proasta a curentului de la retea , eliminarea utilizarii unui generator electric , dorinta de a face economii , avand in vedere ca un sistem fotovoltaic , bine gandit si amplasat , isi recupereaza investitia intr-o perioada mult mai scurta decat este garantat pentru utilizare ( 25 ani) .

La nivel global , pe piata exista mai multe tipuri de panouri solare fotovoltaice :

  • amorfe – randament scazut
  • policristaline  – randament mediu
  • monocristaline – randament ridicat

In acest articol o sa vorbim despre panourile monocristaline – acele panouri care au in componenta lor celule solare fotovoltaice monocristaline . Celule monocristaline sunt celulele care au la baza  siliciu mono – cristalin  , provenit din felierea unor lingouri de siliciu mono-cristalin . Lingourile de siliciu sunt obtinute in urma unui proces industrial , fiind un element pur din punct de vedere chimic . Din cauza gradului mare de puritate al siliciului folosit la producerea celulelor monocristaline ,  rezultatul este unul pe masura din punct de vedere al randamentului la transformarea radiatiei solare in curent electric .

Panouri solare fotovoltaice monocristaline avantaje :

  • Culoare uniforma albastru spre negru
  • Randament mare 16 % – 20 %
  • Materie prima cu grad mare de puritate
  • Eficienta ridicata in conditii de luminozitate scazuta
  • Timp de utilizare 25 ani

Avantajul cel mai insemnat al acestor panouri , il reprezinta eficienta in conditii de luminozitate scazuta , oferind celor care le folosesc posibilitatea de a beneficia de o parte din puterea panourilor pentru productia de curent , chiar si atunci cand conditiile  de luminozitate nu sunt ideale . Un alt aspect care face diferenta este eficienta acestot panouri pe timpul iernii . Stim foarte bine iarna ziua este scurta si soarele nu este foarte puternic . Este momentul in care avem nevoie cel mai mult de panouri eficiente , care ne pot ajuta sa ne incarcam acumulatorii intr-o perioada scurta de timp , asigurand astfel curentul necesar pentru consumatori .

 

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.