Ceaiuri care te ajuta in lupta cu greutatea

De cand lumea se stie ca o ceasca de ceai verde spre exemplu poate face minuni. O ceasca de ceai poate preveni accidente vasculare, artrita, carii dentare sau chiar probleme ca obezitatea. Dupa ce au cucerit papilele gustative ale tuturor celor ce le-au incercat , aceste ceaiuri au devenit un aliat serios in lupta cu kilogramele.

Oameni de stiinta au demonstrat de-a lungul timpului ca ceaiul contine un nivel ridicat de compusi care lupta cu grasimea. Ceaiuri de slabit au in componenta antioxidanti care ajuta la refacerea imunitatii in primul rand si la eliminarea toxinelor. Aceste diete cu ceaiuri nu sunt recomandate oricui, de aceea este complet contraindicata urmarea acesteia de catre persoane sub 16 ani si peste 65, din motiv ca ar dauna organismului in loc sa ii faca un bine.

De asemenea nu este recomandata aceasta dieta nici femeilor insarcinate sau femeilor care alapteaza. Dintre ceaiurile pentru slabit, poate printre cele mai cunoscute este ceaiul verde, care pe langa scaderea in greutate este benefic pentru metabolism, dar totodata extrem de puternic in actiunea sa antioxidanta. Pierderea kilogramelor in plus gratie consumului de ceai verde se datoreaza efectului EGCG care accelereaza arderile. Trebuie sa stiti ca ceaiul verde nu se prepara ca oricare alt ceai.

Apa cea mai calitativa pentru prepararea ceaiului verde este apa fiarta in jur de 70 de grade Celsius. Luati ibricul de pe foc atunci cand apar primele bule la fundul vasului si introduceti frunzele de ceai (o lingurita pentru o ceasca) si lasati-le la infuzie 2-3 minute.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.