Cele mai inspirate cadouri de Craciun pentru angajati

Pentru companiile din Romania, oferirea de cadouri anjajatilor in prejma Craciunului, a devenit mai mult decat o traditie, este un aspect obligatoriu. In ultimii ani, companiile au renuntat la binecunoscutele petreceri de Craciun, unde se cheltuiau bugete fabuloase, pentru a oferi cadouri simbolice sau mai consistente fiecarui angajat. Desigur, prima de Craciun ramane in topul preferintele angajatorilor, fie ca vorbim despre al treisprezecelea salariu, fie ca vorbim despre bonuri valorice sau de o suma explicita, toti angajatii se asteapta sa primeasca cadouri din partea angajatorilor.

O alta parte dintre companii, nu aleg oferirea de recompense materiale, ci opeaza pentru cadouri specifice perioadei. Sunt firme unde se ofera chiar vacante in strainatate sau se aleg cadouri originale , personalizate pentru fiecare angajat. Cu toate acestea, cele mai des intalnite cadouri in mediul corporate sunt cosurile cadou. Se aleg cosuri cadou pentru ca reprezinta un cadou universal adaptabil pentru orice angajat, fie ca vorbim despre o femeie sa un barbat, cu totii se bucura sa primeasca acest tip de cadou de Craciun.

de craciunCea mai simpla varianta si cu siguranta pe placul tuturor este reprezentata de alimente si bauturi fine, care vor fi consumate la masa de Craciun. Firmele opteaza pentru panettone sau traditionalul cozonac, bomboane fine de import, turta dulce, fructe proaspete sau confiate, decoratiuni de Craciun, globulete sau coronite, colinde de Craciun, toate ambalate in cosuri de Craciun din rachita, elegante, legate cu funde rosii mari.

Cand vorbim despre un cadou de Craciun, se tine cont, in general, daca este oferit unei femei sau unui barbat. Pentru femei se aleg cadouri unde predomina culoarea rosie, pe cand pentru barbati se aleg culori precum verde sau albastru.In cazul unei femei se va opta pentru o varietate mare de dulciuri si ciocolate, precum si fructe proaspete, pe cand in cazul barbatilor se aleg bauturile fine, whiskey, vinuri alese, sampanii frantuzesti. De asemenea,pentru barbati se opteaza pentru un trabuc fin, branzeturi si delicatese din tari precum Franta, Belgia sau Italia. Un alt cadou care este adesea intalnit atat in cazul femeilor cat si al barbatilor este reprezentat de agende de piele, elegante, calendare, pixuri si stilouri realizate de firme cunoscute sau alte materiale promotionale inscriptionate cu insemnele firmei.

Exista cazuri cand departamente de resurse umane pastreaza o relatie foarte apropiata cu angajatii si se pot face cadouri mult mai personale in functie de dorintele si nazuintele fiecarui angajat. De obicei se ofera produse care incurajeaza un hobby pe care o persoana o are sau o aptitudine intr-o anumita directie. Se pot oferi si parfumuri sau articole vestimentare in functie de personalitatea fiecaruia, carti sau filme cu personajele preferate.

O alta moda des intalnita in cazul cadourilor de Craciun este repezentata de tragerile la sorti intre colegi, fiecare angajat fiind nevoit sa ofere un cadou unui coleg, iar acesta va primi la randul sau un cadou de la un alt coleg. Tot acest proces este tinut secret, astfel incat sa nu stii de la ce coleg vei primi un cadou de Craciun. Surpriza este cu atat mai mare in cazul in care un coleg iti ofera un cadou care este pe gustul tau, intuindu-ti altfel personaliatatea. La randul tau, si tu trebuie sa oferi un cadou cat mai personal, gandindu-te la dorintele si pasiunile colegului caruia trebuie sa ii oferi cadou.

Indiferent ca trebuie sa oferim sau sa primim cadouri, de Craciun ne lasam cuprinsi de magia sarbatorilor, suntem mai generosi cu cei dragi, placerea de a-l vedea pe cel de langa noi ca a primit un cadou care il bucura, neputand sa fie descrisa in cuvinte.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.