Cinci lucruri de stiut despre usturoi

Cinci lucruri despre usturoi

usturoi garlic caps
Usturoiul este una dintre plantele ale carei efecte benefice au fost confirmate de medicina moderna dupa sute de ani de utilizare. Este îndragit de multa lume, fiind unul din condimentele de baza ale bucatariei nationale italiene si frantuzesti. Chiar daca utilizarea lui are nenumarate avantaje, multe persoane nu îl suporta, datorita gustului sau specific foarte puternic. Din fericire, astazi exista suplimente alimentare de calitate ce contin extract de usturoi dezodorizat.

Haideti sa vedem care sunt câteva dintre efectele sale benefice!

1.O serie de studii au demonstrat ca usturoiul are efecte antibacteriene si antifungice. Conform rezultatelor unui astfel de studiu, consumul pe termen lung de  poate preveni instalarea bacteriei Heliobacter pylori, responsabila de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric si duodenal. Examinând efectele sale antivirale, cercetatorii au descoperit ca alicina sulfurica pe care o contine este eficienta, printre altele, împotriva virusului ce cauzeaza herpesul. Conform cercetarilor stiintifice, datorita efectelor sale antifungice, acesta poate ajuta la eliminarea Candidei albicans – agentii sai activi sulfurosi mentionati mai sus sunt capabili sa dezintegreze peretii celulari si proteinele ciupercilor.

2.Efectele sale antioxidante nu au fost înca documentate în articole stiintifice, chiar daca experimentele in vitro au demonstrat ca usturoiul ne poate proteja eficient celulele de radicalii liberi, cum ar fi hidrogen-peroxidul sau alti radicali liberi de peroxid.

3.Poate fi, de asemenea, eficient în tratarea hipertensiunii; comparând rezultatele mai multor studii dublu-oarbe, cercetatorii au descoperit ca, daca usturoiul este consumat în doze de 600-900 mg, pe termen lung, cel putin de patru ori pe saptamâna, poate reduce semnificativ tensiunea arteriala.

4.Usturoiul este cunoscut în special datorita efectului sau de reducere a colesterolului. Acesta a fost confirmat de o serie de studii: daca este aplicat pe termen lung, reduce semnificativ nivelul de colesterol LDL (numic si „colesterolul rau”), în timp ce nivelul de colesterol HDL creste pe durata tratamentului. Cercetatorii au tras concluzia ca acest efect poate fi atribuit alicinei din usturoi.

5.Pe lânga faptul ca reduc tensiunea arteriala si nivelul de colesterol, agentii activi din usturoi pot ajuta si la normalizarea nivelurilor altor grasimi sanguine, cum ar fi trigliceridele. Prin urmare, usturoiul ne protejeaza inima si vasele de sânge.

Pret club: 36.63 lei
Pret cu amanuntul: 40.70 lei
*pret inclusiv TVA

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.