Cine a inventat tigara electronica ?

Din ce in ce mai multi fumatori aleg sa vapeze in loc de a trage in piept fumul daunator al tigarii. Este o decizie inteleapta, iar acest lucru este confirmat de numeroasele studii asupra tigarii electronice.
Totusi, inainte de a incepe sa vapezi este bine sa te informezi cat mai bine in ceea ce priveste acest nou mod de a-ti alimenta viciul. Un prim mod de informare este descoperirea istoriei acestui tip de tigara. Cine a inventat tigara electronica si cum a reusit sa o faca?

Tigara electronica este prezenta pe piata de mai multa vreme decat s-ar crede

Majoritatea articolelor care se refera la istoria tigarii electronice il dau drept inventator pe Hon Lik, un farmacist chinez care a cautat in 2001 o solutie mai sanatoasa la fumat. De fapt, ideea de tigara electronica a aparut in urma cu mai mult timp, in SUA.

Herbert A. Gilbert a luat primul brevet de inventie pentru tigara fara tutun si fara fum, insa era vorba despre o tigara care producea doar vapori aromati, fara a livra si cantitatea de nicotina necesara persoanelor dependente.

Cum in anii '60 ideea nu a fost foarte atractiva, ideea a fost data uitarii pentru aproape 40 de ani.

In 2001, Hon Lik a readus ideea in discutie si in incercarea de a renunta la fumat a creat un sistem de vaporizare care sa imite cat mai bine ideea de tigara si sa ofere doza zilnica de nicotina. Acelasi chinez a venit cu ideea de a folosi propilen glicol pentru lichidul tigarii, in principiu pentru ca este un bun solvent si pentru ca genereaza un fum asemanator tigarii.

Abia din 2004, inventia lui Hon Lik a fost lansata pe piata cu scopul de a fi comercializata. De atunci, ideea de tigara electronica s-a schimbat foarte mult, trecand prin mai multe faze de forme, tipuri de lichid si mod de alimentare.

Astazi, tigarile electronice se lupta de la egal la egal cu tigarile clasice si de foarte multe ori reusesc sa castige teren. Tigara electronica a evoluat foarte mult si a fost supusa unui numar destul de mare de studii, in asa fel incat se stie cu siguranta ca este mult mai sanatoasa decat tigara clasica. Daca se ia in considerare si faptul ca este asemanatoare, din punct de vedere al experientei, cu cea de tutun, este clar ca este o solutie inteligenta.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.