Ciorba de burta vegana

Bucataria moderna vegana sau raw-vegana transforma uneori retetele traditonale si le adapteaza la nevoile celor care duc un stil de viata vegetarian. Daca te afli printre cei care nu consuma carne acest lucru nu inseamna ca nu te poti bucura de delicatesele bucatariei traditionale. Totul sta in potrivirea ingredientelor naturale cat mai inteligent pentru a obtine preparate cu consistenta si chiar aroma asemanatoare celor clasice. Un fel de mancare apreciat in bucataria est-europeana este ciorba de burta. In toate culturile, asa cum ii spune si numele se foloseste un anumit tip de carne si burta de miel/vaca. Daca esti vegetarian si nu poti consuma acest fel, exista moduri de a-l reface folosind doar ingrediente vegetale. Pentru reteta urmatoare de ciorba de burta vegana timpul necesar de preparare este de doar 10 minute, cel de pregatire de 30 de minute, iar in final vei obtine in jur de 6 portii.

Ingredientele de care ai nevoie sunt: un borcan de 600-800 de grame de castraveti murati, un borcan de 600-800 de grame de ardei gras rosu murat, 500 de grame de ciuperci pleurotus, 3 morcovi mari, sare de mare, piper macinat, coriandru macinat, 2 lingurite de amidon de porumb sau de cartof, 2 linguri de mustar, jumatate de lingurita de pudra de curry, 3 linguri de ulei de masline, o capatana de usturoi. Nu exista nici un ingredient de origine animala dar gustul pe care il vei obtine combinand aceste ingrediente te va surprinde cu siguranta.

Urmeaza acesti pasi pentru a servi o delicioasa ciorba de burta vegana: Toarna otetul din ambele borcane cu muraturi intr-o oala si adauga 1 L de apa, apoi taie morcovii si ciupercile pleurotus. Lasa totul la fiert timp de 15 minute. Adauga 5 castraveti si 5 ardei grasi rosii murati taiati marunt, apoi adauga 5-6 catei de usturoi pisati si lasa totul la fiert inca 10 minute. Separat, intr-un castron mare amesteca folosind un mixer de mana mustarul, amidonul, uleiul de masline si pudra de curry. Zdrobeste (piseaza) si adauga in “maioneza” de mustar cateii de usturoi ramasi. Nu adauga “maioneza” in apa clocotita. Toarna incet cate o cana de apa fiarta din oala in castronul cu “maioneza” si amesteca in continuu. Continua sa adaugi apa calda si amesteca pana cand ai turnat in jur de 800 ml de apa fiarta din oala in bolul cu “maioneza”. Acum poti varsa totul in oala cu supa. Opreste focul si se poate servi. Aromele se vor combina si intrepatrunde, consistenta va fi una cremoasa, iar gustul unic. Serveste ciorba de burta calda, impreuna cu crutoane.

Nu te limita doar la aceste legume; daca ai experienta in pregatirea preparatelor raw-vegan poti experimenta pentru a obtine de fiecare data un preparat diferit. Din fericire, gradul de dificultate al acestor retete este extrem de redus precum si timpul necesar prepararii lor, deci creativitatea ta poate fi pusa in aplicare fara impedimente.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.