Cod Caen pentru cresterea albinelor

Una din afacerile simple pe care orice persoana o poate incepe,  este reprezentata de cresterea albinelor, sau apicultura, cum se numeste in domeniul zootehniei.

Cel mai bun loc de crestere a albinelor e o zona rurala, unde sunt plantati multi copaci si unde campul deschis este din belsug, deoarce, raza de zbor la albine este de 3 km. Productivitatea in astfel de zone este un considerabil mai fara fata de o zona lipsita de cadrul  natural necesar pentru albine. Stupina trebuie amplasata intr-un loc insorit, linistit, a se evita amplasarea langa o sosea sau santier.

Deschizatura stupului, sau udinisului, cum este denumit, va fi indreptata spre sud-est respectand distanta de 2 metri pe un rand si de 5 metri intre randuri.

Productivitatea la albine incepe in luna martie si se prelungeste pana in septembrie, chiar si octombrie. In aceasta perioada, daca aveti 30 de familii de albine intr-un an veti obtine aproximativ 80-90 kg de miere si 30 kg de polen. Un alt produs apreciat al albinelor este laptisorul de matca.

Inainte de a incepe afacerea, recomandat e sa petreceti timp necesar in care sa invatati cum se lucreaza cu albinele, famiile de albine sunt extrem de periculoase. Pe perioada caniculei albinele devin foarte periculoase. La fel, inainte de a va achizitiona stupurile, cereti parerea unui specialist in domeniu, nu cumparati fara a sti ceea ce achizitionati, s-ar putea sa fie o afecere proasta.

Daca incepeti cu un numar limitat de stupuri, probabilitatea ca sa scoateti profit de pe urma vinderii produselor, miere in special, este de 3 ani. De asemenea sunt si restul produselor date de albine cum ar fi laptisorul de matca, ceara, propolisul, etc. Insa, daca doriti sa incepeti o afacere de mari proportii, profitul va veni mult mai repede datorita pretului destul de mare a produselor apicole.

De retinut! In momentul inregistrarii la Registrul Comertului, trebuie sa specificati codul CAEN pentru activitatea dumneavoastra din lista de Coduri CAEN. Mai exact lista de Coduri CAEN rev. 2 sectiunea A – AGRICULTURA, SILVICULTURA SI PESCUIT. Codul CAEN pentru cresterea albinelor este 0149.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.