Companiile de zbor low cost

Companiile de zbor care au fost create de catre criza, cele low cost cu preturi mult mai mici decat cele ale unor companii normale. Companiica Ryanair sau EasyJet au fost foarte profitabile in urma crizei, aceste pachete low cost includ doar zborul.In cazul unui bagaj care depaseste 3 kg pasagerul va fi nevoit sa plateasca circa 20 de euro si nu trebuie sa depaseasca 100×100 centimetri. Cifra lor de afaceri pe anul 2008 a fost de 144 de milioane de lire in urma transportarii a 57,7 milioane de pasageri intr-un singur  an.  Primele firme care au intrat in insolventa sunt Club air Si Air Madrid in urma pierderi licentei de zbor. 300.000 de pasageri au ramas fara avion iar cele doua companii operau si in Romania.

Tot mai multe persoane aleg zborul cu avionul fiind cel mai sigur transport raportat cu cele mai mici accidente. Majoritatea calatorilor cumpara bilete de avion low cost datorita pretului foarte mic insa majoritatea nu stiu ce include pretul biletului. La cumpararea biletului puteti renunta la asigurarea de zbor deoarece nu este obligatorie insa companiile le includ in pretul biletului. In cazul unui zbor cu escala acesta nu este neaparat inclus in pret si veti fi nevoit sa platiti in plus.

O alta companie foarte importanta in industria transportului aerian este Lufthansa, aceasta vrea sa incerce piata low cost. Ei vor micsora spatiul pentru a face loc mai multor persoane si vor reduce serviciile incluse in biletul de avion. Dupa pierderi destul de mari in anul 2008 si 2009 compania asteapa si pierderi foarte mari in anul 2012. De aceea vor reduce costurile zborurilor si vor include pachetele low cost pentru a scadea pierderile in urmatorii ani. Companii low cost care opereaza si pe ruta Romaniei sunt WizzAir, Easy Jet, MyAir si Ryanair.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.