Concepe un site web urmand cativa pasi simpli

Crearea unui site presupune o serie de decizii cu implicatii majore in realizare unui user engagement eficient sau nu. Asadar, inainte de a incepe conceperea unui site, este nevoie sa luati in vedere cateva aspecte importante. Noi consideram acesti pasi initiali de o importanta majora pentru a obtine un rezultat de calitate.

Primul lucru de luat in considerare atunci inainte de a incepe derularea unui proiect este acela a realiza un plan. Acest pas, poate uneori obositor, isi trage avantajele din usurinta crearii unui site nou, daca se respecta pasii, conform planului, evitand astfel o serie de probleme care pot aparea ulterior. Cele mai importante aspecte care trebuie luate in considerare in pasul planificarii tin de o buna tin de continut – continutul cu care ulterior veti lucra, ierarhizarea acestuia, dar si sitemap-ul final. Stabilirea unor deadline-uri dupa definirea structurii oferita de creare site este de asemenea vitala, atat pentru eficientizarea muncii, cat si pentru obtinerea satisfactiei, de fiecare data cand un aspect este finalizat.

Este foarte important atunci cand incepem lucrul la un site nou sa abandonam limbajul Lorem Ipsum si sa lucram cu continut real. Acest lucru nu este intotdeauna posibil, dar realizarea acestui pas sub aceasta forma va aduce multe beneficii in cele ce urmeaza. Lucrul fara continut real creste mult riscul de a crea un site fara continutul care va fi afisat in realitatea, iar fara acest aspect pus la punct, pot aparea desizii gresite in aria design-ului. Aceste greseli de webdesign vor fi taxate de utilizatori, fara ca apoi noi sa putem sti cauza reala.

Lucrul cu continut real ne va arata in timp real cum un element grafic se potriveste cu vecinul lui, iar daca nu se intampla, vom sti sa actionam ca atare. Asadar, inainte de a discuta despre dinamica in ceea ce priveste creare unui site nou sau caracterul responsive ale acestuia, este bine sa putem testa in timp ce lucram continutul real.

Stabilirea unei ierarhii a continutului este un alt pas important in cazul crearii unui site. Ierarhia este definita ca sistem sau organizatie in care oameni sau grupuri sunt pozitionate unul deasupra altuia – acest aspect ne ajuta sa intelegem si sa folosim eficient ierarhizarea continutului. In termeni ideali, scopul este acela de a crea un sistem care afiseaza continutul dorit intr-o maniera utila si placuta vederii.

Cand se ajunge in pasul in care trebuie sortat continutul, regula de aur in crearea unui site este aceea de a alege, modifica sau rescrie numai continutul simplu de digerat de catre utilizator. Nu evita utilizarea de titluri, subtitluri, liste, citate sau imagini descriptive pentru a oferi pauze cititorului. Acest sistem este arhi-utilizat si da roade de foarte multi ani, oferind o experienta de comunicare mai eficienta si mai concentrata pe transmiterea mesajului dorit catre publicul tintit.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.