Congelatoare: eGood ne spune cum trebuie intretinute

Dupa ce ne alegem un produs din categoria de congelatoare, incepem sa ne punem problema ingrijirii corespunzatoare astfel incat acesta sa dureze cat mai multa vreme. Iata ce ne spune magazinul online de electrocasnice cu cea mai larga gama de congelatoare eGood despre cum se intretin acestea:

Desi trebuie intretinute permanent curate, eGood recomanda o curatare completa cel putin odata la 6 luni pentru congelatoare, eliminand astfel umiditatea depusa in timp si diversii agenti patogeni.
Dupa curatarea congelatorului, mancarea se depoziteaza la cel putin jumatate de ora de la repunerea acestuia in functiune, specialistii eGood recomandand de asemenea, sa nu punem toata mancarea in congelator in acelasi timp, ci pe rand.
Daca ne referim la ce nu e permis, eGood nu recomanda pastrarea bauturilor acidulate si a mancarurilor calde in congelatoare, precum si inghesuirea excesiva a acestora, pentru a evita lipsa circulatiei corespunzatoare a curentilor de aer rece in acesta.

Trebuie de asemenea avut in vedere ca alimentele trebuie impachetate in recipiente din sticla, hartie laminata, sau din aluminiu, pentru a evita scurgerile ce pot provoca mirosuri neplacute in congelator.

Asadar, dupa ce eGood ne-a spus cum sa intretinem un produs din gama de congelatoare, iata si cateva idei despre cum se pastreaza corect mancarea intr-un congelator:

Primul sfat al celor de la eGood este sa nu recongelati mancarea ce a fost deja inghetata in congelator! Daca aveti pachete ceva mai mari, pe care va propuneti sa le consumati vreme indelungata, incercati sa le puneti in pachetele de dimensiuni reduse, pentru a scoate in timp exact cat avem nevoie.

Fructele si legumele se pastreaza cel mai bine in congelatoare, acestea putandu-se pastra pana la un an. La polul opus se situeaza pastele, ceapa, cremele, albusurile de ou, smantana si branzeturile nu se recomanda a se pastra in congelatoare.

Iata deci cateva detalii despre intretinerea produselor din gama de congelatoare, eGood explicandu-ne cum sa avem grija de ele in privinta mentinerii lor curate, dar si ca mod de dispunere al alimentelor in congelator!

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.