Continutul si beneficiile mierii

Mierea este un aliment care contine diferiti nutrienti, cum ar fi carbohidrati, proteine, aminoacizi, vitamine, minerale, dextrina, pigmenti de plante, si componente aromatice. Chiar rezultatele de cercetare si alimentare a nutritionistilor au aratat ca mierea contine cei mai multi  carbohidrati printre alte produse animaliere ca si lapte,oua, carne, branza si unt. Este cu aproximativ 82.3% mai mult. Fiecare 100 de grame de miere pura are 294 calorii. Cu alte cuvinte, fiecare 100 de grame de miere pura este echivalenta cu 50 oua de gaini sau cu 5.675 litrii de lapte, sau cu 1680 grame de carne. Din rezultatele unui studiu recent s-a constatat ca substantele sau compusii care sunt in miere sunt foarte complecsi, si au ajuns la 181 specii.

Mierea contine un component chimical cu efect de acetilcolina de ex: oligemic. Aceticolina serveste la circulatia sangelui si reduce tensiunea arteriala. In comparatie cu zaharul obisnuit, zaharurile pe baza de miere vor fi absorbite direct de sange pentru a produce energie rapid. In plus, pe langa continutul de zahar ridicat ( 41% fructoza, 35% glucoza, 1,9% sucroza), mierea contine de asemenea si alte componente precum polen si diferite enzime digestive. Pe  langa acestea, mierea  mai contine  multe vitamine, precum vitaminele A, B1,B2 si minerale cum ar fi calciu, sodiu, potasiu, magneziu, fier, sare iodata, si chiar radiu. Pe langa toate acestea, mierea  mai contine  antibiotice si alti acizi organici ca si  acid, tartric, citric si oxalat.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.