CREARE MAGAZIN ONLINE: OPEN SOURCE vs. SOLUTIE CUSTOM

Pentru crearea unui magazin online se va avea in vedere alegerea platformei potrivite de e-commerce.

Oricine vrea sa comercializeze produse sau servicii online isi doreste o solutie simpla pentru a putea administra, actualiza si de asemenea, pentru a tine evidenta vanzarilor. Aceste caracteristici sunt necesare pentru clienti, dar mai importante decat atat sunt stabilitatea, securtitatea si posibilitatea de extindere.

Pentru ca nevoile de a face cumparaturi online cresc de la zi la zi si optiunile de platforme de e-commerce se dezvolta constant, aparand solutii pentru toate felurile de magazin.

Platformele open source permit gazduire si descarcare de oriunde si de asemenea, ofera detinatorului magazinului online posibilitatea de a adauga continutul si de a detine control total asupra departamentelor magazininului. Platformele open source se dezvolta foarte repede si in acelasi timp beneficiaza de o testare exacta. Un magazin online se poate modifica prin utilizarea interfetei grafice in asa fel incat costurile de mentenanta sau actualizare a magazinului vor fi mult mai reduse.

Spre deosebire de platformele open source, solutiile custom sunt realizate pe baza unui cod propriu al dezvoltatorului.

Solutia custom poate solicita mai mult timp in crearea magazinelor, insa prezinta avantajul major ca se pot crea solutii personalizate pentru nevoile unice ale fiecarui magazin. Cu siguranta asta presupune un timp mai indelungat pentru crearea magazinului, iar costul va fi pe masura complexitatii sale.

Pentru a completa personalizarea si controlul magazinului este nevoie de o solutie custom mai complexa. Un cod propriu permite eliminarea defectiunilor si adaugarea unor caracteristici noi.

Un caz comun in care alegerea unei solutii custom poate fi cea corecta este cel in care un client are nevoie de adaugarea unei portiuni de e-commerce pe un site web deja existent. Pentru a nu sacrifica partea de design, dar si de continut a site-ului deja existent, alegerea unei solutii custom este singura varianta viabila.

Solutia custom permite actualizarea, optimizarea si modificarea sa fara a apela mereu la dezvoltator.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.