Criterii de care sa tii cont atunci cand alegi un aparat de aer conditionat

Aerul conditionat a devenit de mult o necesitate in fiecare locuinta, de aceea in momentul in care te hotarasti sa alegi un astfel de aparat trebuie sa tii cont de cateva criterii destul de importante si sa raspunzi la urmatoarele intrebari:

  • Cat de mare este spatiul in care doresti sa il instalezi?
  • Tipul aparatului de care aveti nevoie, unul portabil sau unul fix ?
  • Instalarea aparatului;
  • Consumul de energie electrica;
  • Sistemul de filtrare;
  • Numarul de BTU.
Toate acestea sunt criterii destul de importante in alegerea unui aparat de aer conditionat, de aceea este absolut necesar sa tii cont de ele in alegerea pe care urmeaza sa o faci. In opinia mea insa, indiferent de cat de mare este spatiul in care vrei sa il instalezi cred ca intotdeauna va fi o idee foarte buna sa alegi un aparat mobil de aer conditionat, deoarece acesta nu necesita instalare si poti in acelasi timp sa il muti in orice incapere din locuinta ta.
Cel mai bun aer conditionat va fi cu siguranta acela care dispune de un sistem de filtrare foarte bun, pentru ca este deosebit de important pe langa racirea temperaturii incaperii, acesta sa filtreze si praful sau mirosurile urate si sa purifice intru totul aerul din incapere.
In ceea ce priveste consumul de energie electrica, este de preferat sa alegeti aparatele din clasa A+, A sau B, deoarece consumul de energie va fi unul cu mult mai mic decat in cazul altor aparate.
In ceea ce priveste numarul de BTU sunt preferate aparatele cu un numar mai mare de BTU, mai ales daca acesta va fi instalat intr-o incapere spatioasa. Este recomandat insa sa calculati mai intai numarul de metri patrati ai camerei in care va fi instalat.
Alte amanunte de care trebuie sa tineti cont sunt date de modul de dezumificare sau de modul in care acesta functioneaza. In acelasi timp trebuie sa tineti cont si de faptul ca daca veti opta pentru un aparat de aer conditionat mobil, acesta va fi cu mult mai zgomotos decat orice alt tip de sistem.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.