Criterii de diferentiere intre planurile de gazduire web de pe piata

Nu este deloc usor sa alegi un furnizori de gazduire web, atata timp cat pe piata se gasesc o multime de oferte care de care mai avantajoase. Totusi de cele mai multe ori pretul redus este si un indicativ al calitatii scazute a serviciilor. Chiar si asa, vom vedea ca destul de multi furnizori ofera pachete aproximativ similare, facandu-ne sarcina de a alege si mai dificila. In acest articol si in cel care va urma veti gasi 3 dintre cele mai semnificative criterii pe baza carora sa diferentiati intre planurile de gazduire web de pe piata. Primul dintre acestea il vom discuta mai jos.

Cerintele tehnice de gazduire web

Cu siguranta acesta este cel mai important criteriu, pentru ca daca serverul sau centrul de date nu intruneste cerintele tehnice de care aveti nevoie, este cazul sa cautati in alta parte. Acestea includ:

a) Cerinte din punctul de vedere al platfomei pe care ruleaza serverul (OS – Sistem de operare)

Daca planuiesti sa foloseti pentru site-ul tau interfete de programare ca Active Server Pages (ASP), Visual Basic, Cold Fusion, Microsoft Access sau baze de date Microsoft SQL, va trebui sa gasesti un furnizor de gazduire web care suporta o platforma Windows cum ar fi un server Windows NT sau Windows 2000.

La fel, daca vei folosi limbaje de programare ca PHP sau baze de date mySQL, un server care foloseste Unix/ Linux va fi suficient pentru a-ti satisface nevoile. Acesta este primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare. Dupa ca rezolvi aceste cerinte hardware, poti trece mai departe la alte specificatii.

b) Cerinte legate de spatiul HDD alocat si  traficul inclus

Daca site-ul pe care vrei sa il publici nu are un continut foarte vast (cateva pagini, poze si text) atunci cerintele in ceea ce priveste spatiul nu vor fi foarte mari. O oferta care variaza intre 200 Mb si 500Mb ar putea sa fie de ajuns. Daca dimpotriva, ai un site cu elemente grafice de mari dimensiuni sau fisiere video ar trebui sa iei in considerare un spatiu de pana la cativa GB.

In mod similar, cerintele de latime de banda depind de traficul pe care il preconizezi pe site. Un site web care te astepti sa aiba un trafic foarte mare iti va consuma latimea de banda stabilita in cateva zile, daca nu te gandesti sa aloci destula. In acesta caz va trebui sa gasesti un furnizor care sa iti ofere o latime de banda de pana la 100 GB pe luna. Mai bine alegi un abonament putin mai mare decat sa platesti lunar costuri uriase in cazul depasirii bandei alocate.

c) Alte cerinte de gazduire web

Cateva intrebari pe care ar trebui sa le mai punem si sunt relevante in alegerea furnizorului de gazduire web sunt: Suporta furnizorul ales incarcarea de videoclipuri pe site? Dar cerinte necesare instalarii un modul de e-commerce pe site (modul prin care sa se poata face plati online)? Cate casute de mail mi se vor pune la dispozitie? Ce numar de conturi FTP? Cum arata control panelul? Odata ce ti se va raspunde la aceste intrebari vei fi cu un pas mai aproape de a alege un plan potrivit de web hosting.

Nu este deloc usor sa alegi un furnizori de gazduire web, atata timp cat pe piata se gasesc o multime de oferte care de care mai avantajoase.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.