Cum ajuta programul Permis pentru Viitor tinerii defavorizati

La final de 2015, MOL Romania in parteneriat cu Fundatia pentru Comunitate, Salvati Copii Romania, Fundatia „Sfantul Francisc”, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si Asociatia de Protejare a celor Talentati „Nyilas Misi” au lansat programul Permis pentru Viitor. Programul, o initiativa proaspata si binevenita pentru tinerii din Romania, isi propune sa ajute in prima instanta 25 de tineri sa obtina permis auto pentru categoria b, c, d, suportand integral cheltuielile.

Ce inseamna permisul auto pentru tinerii din medii defavorizate

Permisul auto inseamna o sansa la integrarea cu succes in sectorul fortei de munca pe pozitii calificate, cu alte cuvinte, acesti tineri vor avea astfel sansa sa obtina slujbe stabile.

Numarul de candidati la examenul pentru obtinerea permisului este, conform DRPCIV, in crestere in ultimii ani. Aceasta creste se explica prin faptul ca tot mai multe companii il considera un plus la CV, chiar daca postul nu este acela de sofer.

Daca permisul de categoria B este un avantaj in plus la angajare, permisul auto de categoria C sau D (inclusiv tractoare forestiere si agricole, tramvaie si troleibuze) reprezinta primul pas pentru o cariera de sofer profesionist.

Astfel, programul nu este doar o initiativa pentru introducerea in trafic a acestor tineri ci si pentru introducerea lor pe piata de munca. Numeroasele oportunitati pe care le ofera obtinerea permisului de conducere sunt un motiv excelent pentru ca tinerii implicati in acest program sa se dedice 100% promovarii cu succes a examenului.

Dedicatia inseamna o strategie solida de studiu, care combina prezenta la cursuri si colaborarea cu instructorii si profesorii de legislatie dar si completarea de teste drpciv si alte metode de aprofundare si testare a cunostintelor.

In prima faza a programului vor fi alesi 25 de tineri doritori de permis categoria b, c, d. Acestia vor fi alesi dintre cei care depun dosare la fundatiile partenere in functie de situatia fiecaruia. Programul se adreseaza tinerilor din medii defavorizate care vor fi sustinuti financiar, initiatorii angajandu-se sa plateasca integral taxele aferente obtinerii permisului.

Participantii sunt liberi sa aleaga categoria care considera ca i-ar ajuta cel mai mult in cariera insa trebuie in acelasi timp sa tina cont si de varsta la care se poate obtine fiecare categorie de permis. In principal, organizatorii se asteapta ca cele mai multe cereri sa fie depuse pentru categoria B de permis insa doresc sa incurajeze si incercarile pentru categoriile C si D pentru ca acestea sunt categoriile care deschid numeroase oportunitati pentru cariere si stabilitate financiara. Scopul este acela ca tinerii participanti la program sa aiba sansa de a se integra in societate si a isi sustine financiar familiile.

Pentru toti ceilalti care nu au reusit sa adere la program si au trebuit sa plateasca pentru cursurile unei scoli de soferi, BZI le dezvaluie secretele obtinerii permisului de conducere.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.