Cum alegem carei case ii vom spune acasa?

Pana recent, a avea o casa a noastra parea un plan foarte indepartat, asa ca interesul pe care l-am acordat alegerii acesteia a fost foarte scazut. Dar, intr-un final, visul devine realitate si putem sa incepem sa cautam cladirea careia ii vom spune in curand acasa. Fie ca apelam la o agentie imobiliara, fie ca incepem cercetarea pe cont propriu, trebui sa stim exact la ce sa ne uitam.

In primul rand la teren. Depinde de preferinte, dar daca doriti un teren mai mare, degeaba va place dispunerea camerelor. Primul prag pe care o casa trebuie sa il treaca este dimensiunea si proportionarea terenului, deoarece oricum am lua-o, aceste aspecte nu pot fi ajustate pe parcurs. In al doilea rand, dimensiunea si proportionarea casei. Trebuie sa fie adaptata nevoilor noastre. Daca avem nevoie de doua dormitoare, nu ne putem multumi cu unul singur. Daca nu ne place bucataria deschisa, nu are sens sa mergem pe ideea: vedem noi cum ne descurcam.

Ne vom opri deci la casele care trec primele doua praguri. Ne uitam si la buget. Daca vrem o casa la rosu, finisajele nu intra in costul de achizitie al casei, materialele de constructie necesare vor trebui cumparate ulterior, deci trebuie sa luam in calcul aceasta problema. Daca este o constructie la cheie – adica mai trebuie numai mobilata, atunci ne calculam altfel bugetul, deoarece inseamna ca investitia ulterioara achizitiei va fi ma mica.

In ambele situatii trebuie sa fim foarte atenti la urmatoarele aspecte: casa trebuie construita conform planului initial, cel care a primit aprobarea de constructie, sa nu aiba modificari neautorizate. Acest lucru se verifica prin confruntarea constructiei cu planul initial pe care vanzatorul vi-l va pune la dispozitie la cerere. Daca aveti un prieten inginer constructor este si mai bine, deoarece va avea o opinie mai ampla asupra realizarii constructiei. Fiti atenti la pereti, sa nu fie crapati, sa nu para corodati. Asta ar putea fi un semn ca materialele de constructii folosite nu sunt de o calitate superioara. Bineinteles exista multe cauze posibile care sa nu implice acest aspect, dar este un risc pe care nu ar trebui sa vi-l asumati. Daca il neglijati, este posibil ca in decurs de cativa ani sa aveti probleme cu izolarea, cu tencuiala care poate sa cedeze, cu umiditatea si, cel mai grav risc, la un cutremur sau alunecare de teren, casa sa nu reziste.

Pentru ce este de facut dupa achizitia unei case, vom mai vorbi in viitor. Pana atunci, selectare placuta si nu uitati, nu va lasati influentati! Este vorba de casa voastra, asa ca trebuie sa alegeti exact ce va doriti si vi se potriveste!

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.