Cum alegem parchetul potrivit?

Decizia de a monta parchet in una sau mai multe din incaperile unei locuinte, este una foarte importanta, intrucat tipul de podea ales va trebui sa asigure confort, o atmosfera relaxanta si un decor placut pe o perioada de mai multi ani. Venim in ajutorul dvs. cu o serie de sfaturi, menite sa va largeasca cunostiintele despre parchet sis a va ajute sa faceti alegerea potrivita.

Cand vine vorba de parchet, primul lucru la care trebuie sa va uitati atent este nuanta sa. In functie de lemnul din care este obtinut, parchetul poate avea nuante mai deschise sau mai inchise la culoare. In general se recomanda instalarea aceleiasi specii in intreaga incapere.

Duritatea este un al doilea aspect foarte important, in special daca planuiti sa il montati parchet intr-o incapere prin care se circula mult. Lemnul de stejar este renumit pentru duritatea si rezistenta sa. Cu toate ca nu este un lucru prea comun, parchet se poate monta si in bucatarie, in aceasta situatie sunt insa mai putin recomandate speciile din fag, mesteacan, artar European si American sau cires. Acestea absorb foarte usor umiditatea si vor avea o durata de viata scazuta intr-un mediu in care se gateste.

Un alt criteriu de alegere al parchetului, este numarul de straturi din care este facut. Incepand de la parchet cu un singur strat si pana la variante multistrat, cu doua sau chiar trei straturi de lemn, un parchet poate masura in grosime intre 7mm si 20mm.

Nu in ultimul rand, va recomandam sa alegeti cu mare atentie design-ul parchetului si asortarea sa cu restul incaperii (pereti + mobila).

Acestea fiind spuse, suntem bucurosi sa va invitam in showroom-ul SuperParchet.ro, aflat pe Sos. Iancului nr. 98 in sector 2,  Bucuresti, unde unul din specialistii noastri va va initia in gama foarte variata a speciilor de parchet si va va  ajuta in a face alegerea optima pentru locuinta dvs.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.