Cum alegi patutul pentru copii?

patut5Atunci cand o noua viata isi face aparitia in familie iti doresti ca totul sa fie prfect pentru cel mic. Fiecare detaliu conteaza, incepand cu hainutele pe care le poarta si terminand cu alimentatia si modul in care este educat. Pentru inceput insa, un element extrem de important este somnul. Copiii dorm mult si trebuie sa o faca foarte bine. Pentru asta, este nevoie de un patut de foarte buna calitate. Din fericire, exista o multime de patuturi pentru copii pe piata. Din nefericire, putine mamici stiu cum sa faca o astfel de achizitie, ajungand sa opteze pentru cea mai ieftina varianta sau pentru o varianta mai scumpa care reprezinta achizitie doar pentru ca este ceva mai ieftina. Iti oferim, asadar, cateva sfaturi care te vor invata sa alegi patutul pentru copii.

Tipul patutului

Ai de ales intre patuturi clasice ,din lemn, intre patuturi pliabile sau patuturi transformabile. Daca vrei o solutie inedita, exista si variante sub forma de baldachin sau patuturi suspendate. Cele mai indicate ar fi patuturile transformabile, deoarece dupa ce copilul creste, pot fi transformate in paturi pe care cel mic le poate folosi pana la adolescenta.

Caracteristicile patutului

Sunt multe detalii care pot conta la alegerea patutului. Modul in care este construit, modul in care poate fi transportat, materialul din care este realizat sau marimea sa, pot decid cat este de eficient. Este bine sa se opteze pentru un patut cat mai flexibil, care poate fi mutat cu usurinta si care este, in acelasi timp, foarte stabil.

Accesoriile patutului

Nu in ultimul rand, conteaza accesoriile patutului. De multe ori, acestea conteaza mai mult decat patutul in sine. Salteaua, masuta pentru infasat sau buzunarele laterale ale patului pot sa decida gradul de confort al bebelusului si in acelasi timp al parintilor. De asemenea, patutul trebuie sa fie dotat cu jucarii si daca stai intr-o zona in care tantarii reprezinta o problema, cu plasa pentru aceste insecte.

Spre norocul mamelor de astazi, patuturile disponibile pe piata sunt din ce in ce mai performante, oferind eficienta si confort pentru bebelusi, asadar, ai de unde alege.

 

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.