Cum functioneaza un cuptor gastronomic?

Un cuptor gastronomic este mai mult decat un simplu cuptor. Acesta iti simplifica procesul de gatit, oferindu-ti posibilitatea sa prepari mult mai simplu o gama larga de retete de bucatarie.

Cuptorul gastronomic nu numai ca iti ofera posibilitatea de coacere, dar si te ajuta sa fierbi, sa prajesti sau sa afumi preparatele dorite. Astfel, vei petrece mai putin timp gatind si cu siguranta o vei face cu o placere mult mai mare!

Principiul de incalzire a alimentelor folosit de cuptorul gastronomic se bazeaza pe aburire, aceasta fiind o metoda de gatit extrem de blanda care ajuta la conservarea tuturor proprietatilor nutritive ale alimentelor. Cuptoarele gastronomice cu convectie pot ajuta la prepararea alimentelor, gatite sau fierte, care contin toate vitaminele necesare unei vieti echilibrate si sanatoase.

Un cuptor gastronomic este format de obicei din patru parti: capacul de top, care include un maner, un cronometru si un termostat, suportul pentru capacul de top care va ajuta sa depozitati capacul in alte zone decat pe cuptor, un bol de sticla care completeaza spatiul interior de depozitare si coacere a alimentelor si accesoriile care pot fi incluse.

Accesoriile pentru un cuptor gastronomic pot fi: cleste, un raft suplimentar de gatit, tava de aburire, frigarui si un inel de expansiune.

Sfaturi pentru utilizarea unui cuptor gastronomic

Cand utilizati pentru prima oara un cuptor gastronomic, curatati capacul de top si zona din jurul ventilatorului cu un burete umed. Spalati bolul de sticla al cuptorului si spatiul de coacere cu apa fierbinte cu detergent, pentru a igieniza prepararea alimentelor.

Cand utilizati cuptorul, plasati raftul de gatit in interiorul cuptorului si preincalziti-l pana la temperatura dorita folosind termostatul pentru reglare. Lasati cuptorul sa se incalzeasca timp de 5-6 minute. Plasati alimentele dorite spre a fi preparate in tava si lasati spatiu de cativa cm intre alimentele diferite aflate in aceeasi tava, pentru o buna functionare a procesului de aburire. Dupa plasarea tavei in interiorul cuptorului, reglati manerul pe pozitia de pornire pentru a etansa interiorul.

Timpul de preparare a alimentelor intr-un cuptor gastronomic este jumatate din timpul de preparare intr-un cuptor obisnuit. Pentru a vedea timpii exacti de preparare, cititi cu atentie manualul de instructiuni.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.