Cum iti faci un site in timp scurt?

Intr-adevar, in urma cu 10 ani si poate chiar mai putin de atat, era foarte greu sa iti faci un site daca nu aveai cunostinte certe de programare si dezvoltare de pagini dinamice ce pot rula intr-un browser. Era o munca eroica sa cauti pe internet tutoriale despre cum sa iti creezi interfata siteului prin Photoshop sau alte astfel de programe. Iar sa inveti HTML, JAVA sau CSS era de-a dreptul impresionant. Sa inveti de unul singur, cautand pe internet, desigur.
Dar acum este mult mai simplu si mult mai la indemana. Nu trebuie sa stii HTML si CSS, nici macar Photoshop pentru a crea partea din site care iese in evidenta. Nu, acum totul e pe net, acum totul iti este la indemana.
Ce ai nevoie pentru a avea un site profesionist intr-un timp scurt si cu investitii minime?
In primul rand, ai nevoie de gazduire si domeniu pentru siteul tau. Am zis ca va fi profesionist si atunci ai nevoie ca siteul sa iti apartina in totalitate. Daca este un site destinat romanilor si pietei din Romania, iti recomand ca domeniul sa fie .ro. Il poti cumpara doar pentru un an sau pe viata. Recomand pe viata, pentru ca dai banii o data si il ai pentru totdeauna. Nici in ceea ce priveste partea de gazduire web nu este mai greu. Pachetul de webhosting se cumpara in general anual.
Dupa ce ai intrat in posesia domeniului si a pachetului de webhosting ai nevoie de acces in Control Panel si datele FTP. Foarte importante pentru a-ti urca platforma care va sustine site-ul. Ca sa fie mai simplu, platforma e un fel de program ce se instaleaza pentru a-ti functiona site-ul. Daca vrei ca totul sa fie gratuit, alege WordPress, nu mai este demult o platforma doar pentru bloguri.
Instalarea platformei se face foarte usor. Nu este loc sa explicam acum, dar se gasesc pe net tutoriale care te urmeaza pas cu pas, cu explicatii concrete, astfel incat este imposibil sa nu reusesti din prima incercare.
Dupa instalarea platformei WordPress vei observa ca ai deja un site. Acesta vine cu un tamplate default si de obicei nu este pe placul tuturor. Nu dispera, sunt pe internet mii de tamplate-uri oferite gratuit de catre cei care le-au creat. Acestea se urca extrem de usor, fie prin FTP, avand nevoie de un program special precum FileZilla, fie direct din pagina de administrare a site-ului. Daca stii un pic de HTML, o poti modifica in asa fel incat sa arate cum iti doresti. Sau poti ruga un prieten sa te ajute.
Ai gazduire, ai domeniu, ai platforma si ai si tamplate. Ce-ti mai trebuie? Niste mici programele numite widgeturi in WordPress pentru functionarea corecta a site-ului. Iti recomand sa instalezi din start Akismet pentru a opri comentariile spam. Dar sunt extrem de multe. Pentru SEO, pentru galerii de imagini, pentru numerotarea paginilor, pentru traducerea paginilor, pentru a-ti oferi statistici. Si pentru toate aceste necesitati gasesti widgeturi gratuite.
Si ai terminat de facut un site. Este mai simplu decat ai crezut. De acum nu mai ramane decat sa creezi continut de calitate.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.