Cum ne ferim de tepari?

Astazi vreau sa abordez un subiect destul de sensibil si des intalnit in mediul online si nu numai. Este vorba de asa zisele firme de web design si seo, care defapt sunt niste pusti care habar nu au cum ii cheama.

De cand au aparut platformele CMS (joomla, wordpress, drupal etc) toata lumea face siteuri. Si de cand marii web designeri au inceput sa faca spam pe net si sa-si urce site-urile de filme online in cautari, ofera si servicii seo.

Problema nu ar fi asa de mare daca acesti asa zisi indivizi ar oferi factura pentru ceea ce realizeaza si macar ar sti sa vorbeasca cu clientii, dar ei stiu doar „fac site-uri la 100 lei” si cand le ceri un portofoliu te injura ca la usa cortului.

Cum ne ferim totusi de tepari?

1. Portofoliu

Niciodata nu apelati la o firma de webdesign care nu are portofoliu, daca stiu sa faca site-uri ar face bine sa creeze macar 2-3 site-uri personale ca sa va faceti o idee despre ce stiu sa faca

2. Pretul

Este o diferenta intre site-uri ieftine si fac site cu 100 de lei. Un site ieftin poate insemna o oferta promotionala sau cateva zeci de euro sub pretul concurentei, dar un site web serios nu va fi niciodata 100 de lei

3. Date identificare

Orice firma serioasa trebuie sa aiba date de identificare, un numar de telefon, o adresa. Un pusti care ia template-uri de pe net nu va putea fi tras la raspundere in cazul unei tepe

4. SEO

Daca apelati la o firma care ofera servicii seo, trebuie neaparat sa intrebati ce metode de promovare folosesc. Aceste metode nu sunt secrete si le puteti afla si dvs de pe blogul Google. Daca firma evita sa va raspunda la intrebari, e clar ceva putred la mijloc.

5. Plata

Niciodata dar absolut niciodata nu acceptati sa platiti in avans inainte de a vedea cum arata site-ul. A cere o plata in avans ar trebuie sa fie suficient de clar ca ceva nu este in regula.

Alegerea unei firme de web design poate fi o activitate placuta sau o bataie de cap, depinde doar de dvs pe cine lasa-ti sa va reprezinte imaginea in mediul online.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.