Cum ne influenteaza jocurile viata

jocuri gradinitaIndiferent de generatia careia apatinem, la o anumita varsta cu totii am avut ca activitate principala jocul. Cu toate ca aceasta practica este intalnita preponderent la copii cu varste cuprinse intre 1-6 ani, aceasta perioada se poate prelungi cu mult peste limita permisa. Jocul pentru un om matur reprezinta o forma de destindere, de evadare din banalul cotidian din care acesta face parte, plin de probleme la fecare pas, de dureri de cap si de multe alte piedici pe care este nevoit sa le intampine zilnic.

Intr-un fel, prin intermediul jocului omul ajuns la o varsta mai inaintata tinde sa revina la varsta la care un copil vede prin joc o forma de existenta, de cunoastere, de exploatare a mediului care il inconjoara. Este foarte ciudata aceasta diferenta de perceptie a unui lucru odata cu trecerea timpului, asa cum este si mai ciudat faptul ca la o anumita varsta esti foarte convins de informatiile pe care le detii , despre perceptia ta asupra unei forme de joc care la acea perioada simbolizeaza singura modalitate prin care poti sa pricepi ce se intampla in jurul tau, de ce sa te feresti, ce este bine si ce este rau, practic la varsta copilariei jocul reprezinta modul prin care crestem, sau o modalitate cu ajutorul careia crestem, ca o a doua mama.

Jocul este probabil prima deprindere care ne ajuta sa vedem celebrul „prag de sus” de care ne lovim cand mai crestem prin alte forme, incepand cu jocuri de gradinita si pana la jocuri complexe pentru adulti. Ajuns la o varsta a maturitatii realizezi ca ai ajuns sa ai o conceptie cu totul diferita despre joc si astfel ajungi la concluzia ca jocul este un privilegiu de care poti sa profiti doar in timpul liber care a ajuns si el sa fie prea scurt si sa nu iti mai ajunga. Ca in orice domeniu, sunt si unii oameni care fac parte din loja de exceptii de la regula. Sunt acele persoane care refuza sa imbatraneasca, acele persoane a caror suflete raman tinere orice s-ar intampla.

Toate aceste fiind spuse putem concluziona faptul ca jocul a facut si va face mereu parte din viata noastra, chiar daca in ochii altora va reprezenta mereu altceva si va avea o insemnatate diferita in functie de aceeasi factori enumerati mai sus. Dar in cazul in care aceste jocuri ajung sa fie practicate prin intermediul internetului oare mai au aceeasi insemnatate? Mai depunem atata efort in respectarea regulilor care se impun din moment ce totul este virtual, online? Ei bine multi copii al secolului 21 ar raspunde „da”.

Este adevarat, unele jocuri nu pot fi uitate chiar daca sunt veterane deja de-a lungul generatiilor trecute, insa de ce sa nu dam sansa si unei alte forme de divertisment, o forma diferita in comparatie cu cele cu care ne-am obisnuit deja? Spre exemplu prin intermediul celebrelor jocuri online saujocuri friv puteti experimenta jocuri pe care in viata reala nu le veti putea transpune niciodata la o varsta frageda. Pentru pasionatii de masini, motociclete si nu numai, site-ul http://kizi.ro/  va sta la dispozitie cu o multitudine de jocuri online pe care trebuie sa le incercati. Haideti sa dam si secolului 21 o sansa de a ne demonstra ca nu toate jocurile de pe internet dauneaza.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.