Cum poti decora un apartament mic si cochet folosind trucuri mari?

Nu de putine ori te-ai confruntat cu problema spatiului; pentru ca de multe ori bugetul sau situatia nu iti permite sa iti achizitionezi un apartament cu 3-4 camere, te limitezi la unul de doua camere sau chiar una. Problema spatiului este una reala daca acolo locuiesc mai mult de 1-2 persoane. Si unde mai pui la socoteala ca pe langa spatiu trebuie sa castigi si stil, eleganta si confort?

Culorile calde si luminoase sunt cea mai buna alegere in aceste conditii; designerii recomanda ca spatiile mici sa fie decorate si accesorizate cu nuante de bej, gri cald, bleo pastel, auriu sau galben pai pentru a oferi luminozitate, spatiu si caldura caminului. Pentru living opteaza pentru o canapea moderna dar cu imprimeu clasic pentru a fi sigur ca investitia este una pe termen lung; specialistii recomanda o canapea bej cu sezutul cu imprimeu baroc in jocuri de nuante calde bej/maron de inalta calitate. Perdelele trebuie sa fie cat mai simple si in nuante deschise, poate chiar albe pentru a permite luminii sa intre si sa inunde fiecare colt al camerei; mizeaza pe draperii bej sau pentru putin contrast opteaza pentru unele  intr-o nunata de gri cald. Pentru un touch final al livingului ai nevoie de decoratiuni si accesorii; ele sunt sarea si piperul intr-o locuinta.

Mergand mai departe, urmatoarea camera este dormitorul; intim, poate romantic si sigur decorat cu mult bun gust. Daca locuinta este locuita doar de o fata, dormitorul trebuie sa emane feminitate; in caz contrar acesta trebuie sa imbine stilul masculin cu cel feminin cu succes. Culori neutre cu accente tari; opteaza sa pui tapet pe peretele cu tablia patului pentru un finish elegant. Pe peretele paralel cu fereastra opteaza pentru o oglina; va crea senzatia de adancime a camerei si va reflecta lumina naturala intr-un mod placut. Draperiile trebuie sa fie inchise la culoare si dintr-o tesatura deasa pentru a nu permite luminii sa patrunda in camera in orele de odihna.

Spatiul destinat bucatariei trebuie sa fie unul relaxat pentru ca cel mai probabil aici se afla si zona diningului; piese de mobilier deschise la culoare, flori amenajate in glastre pentru un plus de prospetime si linii drepte. Nimic complicat care sa deranjeze ochiul, nimic aglomerat care sa incare inutil incaperea. Daca ai o baie mica, renunta la cada in favoarea unei cabine de dus; pe termen lung se va dovedi o investitie buna chiar daca lipsa cazii creeaza discomfort temporar; foloseste var lavabil rezistent la umiditate si accente de culoare pentru a sparge monotonia.

Mobila de la Outlet Design este o buna varianta pentru cei care sunt in curs de amenajare a locuintei; preturile cu discunt de cel putin 30% fac deliciul celor care au un buget restrans dar mizeaza pentru piese de calitate cu finisaje deosebite. Mizeaza pe sfaturile de mai sus pentru un ambient prietenos, intim si mai presus de toate functional in caminul tau.

Vezi si pe decorux.com

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.