Cum pregatim masina pentru zapada si conducem preventiv

Cu totii stim cat de imprevizibil este carosabilul pe timpul iernii, asa ca intotdeauna este bine sa fim cat se poate de preventivi. Nu dorim nici unul dintre noi un accident, fie el cat de mic, deoarece buzunarul doare orice ar fi.

In primul rand pentru a putea circula pe timp de iarna, este bine sa facem o verificare masinii si sa inlocuim ce este defect si sa schimbam si cauciucurile de vara cu cele de iarna.

Tinand cont de carosabilul imprevizibil este bine sa conducem cu o viteza redusa, sa analizam carosabilul pentru a putea detine controlul cat mai bine asupra vehiculului. In acelasi timp e bine sa pastram o distanta mai mare intre autovehicule, deoarece nu se stie cand si cine poate sa interfereze cu traficul, fiind nevoiti sa puneti o frana brusca si sa derapati.

In al doilea rand e bine sa pregatiti din timp vehiculul pentru sezonul racoros, deoarece pot sa apara diferite probleme, de exemplu sa ramaneti fara baterie, sa ramaneti cu geamurile inghetate si toate cele.

Asa ca preventia este mai buna decat reparatia. Asa ca, verificati masina din punct de vedere mecanic sa fie in regula, sa aveti indeajuns lichid cu solutie de antiinghetare pentru parbriz, curatati zapada si gheata de pe masina. Puteti da drumul la incalzire inca dinainte de a o dezgheta, pentru a se dezaburi geamurile si parbrizul, oferindu-va vizibilitate.

Echiparea cu anvelope de iarna nu mai este o optiune acum, tinand cont ca acest lucru a fost adaugat prin lege, asa ca aveti grija. In acelasi timp verificati regulat presiunea in pneuri, deoarece ea scade pe timpul sezonului rece. In acelasi timp recomand sa va luati anvelopele noi, nu second-hand, deoarece ele sunt cele care va confera cea mai multa siguranta si control a masinii. Deci vizitati un magazin piese auto si sa cumparati ce aveti nevoie pentru a nu ramane in drum, pe frig.

Va recomand sa va luati o marja de timp in momentul in care doriti sa va porniti la drum, ca sa nu fiti nevoiti sa cresteti viteza si sa cresteti pericolul de accident. O viteza mai mare pe un carosabil instabil din punct de vedere al traficului creste sansa de a pierde controlul autovehiculului.

Inca o recomandare ar fi sa va luati niste haine calduroase in plus, deoarece daca apare un accident neprevazut sau traficul oprit pe drum sa aveti cu ce sa va mentineti pana vine un ajutor dupa dumneavoastra.

Tinand cont ca e iarna, este bine sa cresteti atentia oferita pietonilor, deoarece sunt multi copii care vor sa se joace in zapada, sa alunece si toate celelalte jocuri de iarna. Asa ca reduceti viteza si cresteti atentia cand vedeti copii prin preajma.

Tinand cont de cele enumerate, sa aveti o iarna cu cat mai putine peripetii si probleme !

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.