Cum sa conduci atunci cand conditiile meteo sunt aspre

Fie ca sunteti soferi amatori , fie ca sunteti soferi profesionisti vremea urata incurca pe toata lumea, in special cand avem de condus. Trebuie precizat faptul ca sofatul in copnditii meteo aspre este destul de dificil. In acest sens, pentru a preintampina accidentele si evenimentele neplacute din trafic, este obligatoriu sa circulam cu viteza redusa si cu atentie sporita.

In traficul de la noi din tara exista foarte multe pericole, insa si conditiile meteo sunt un obstacol foarte greu de trecut. Pentru a conduce mult mai usor atunci cand conditiile meteo sunt neprielnice, este necesar sa dispunem de o masina foarte buna. Aici ne referim la masinile foarte bune din punct de vedere al starii tehnice.

Trebuie subliniat faptul ca daca alegeti sa conduceti o masina cu o stare tehnica precara, riscul de a face un accident se amplifica destul de mult, bineinteles punand la socoteala si conditiile atmosferice. Daca nu detineti o masina buna si trebuie neaparat sa plecati la drum, atunci este indicat sa inchiriati una. Trebuie precizat faptul ca firma noastra de inchirieri auto detine cele mai bune masini. De asemenea, toate masinile au revizia tehnica facuta la zi si desigur au toata documentatia in regula. Totodata daca nu dispuneti de prea multi bani pentru inchirierea unei masini, puteti apela la serviciile celor de la 321 rent a car in Cluj. In ciuda faptului ca au cele mai mici preturi, acestia au cele mai bune servicii si cele mai bune masini.

Care sunt conditiile meteo nefavorabile

Trebuie precizat faptul ca indiferent de anotimp exista conditii meteo neprielnice pentru desfasurarea in bune conditii a traficului rutier. Asadar o prima varianta ar fi Iarna. Pe mai toata perioada acestui anotimp traficul se desfasoara foarte greu si din pacate se inregistreaza si foarte multe accidente, deci mare atentie.

In perioada Primaverii apare fenomenul de ceata. Uneori acest fenomen este atat de dens incat vizibilitatea poate sa scada si sub 30 m. Din aceasta cauza se pot produce accidente rutiere grave soldate cu victime omenesti si pagube materiale insemnate.

In perioada anotimpului cald pot sa apara ploile torentiale. Aceste ploi sunt destul de periculoase pentru buna desfasurare a traficului rutier. In acest sens este indicat sa circulati cu luminile de intalnire pornite, cu viteza redusa si desigur cu multa atentie.

In perioada Toamnei exista riscul sa apara poleiul, ceata si desigur ploile dense. De aceea este bine sa conduceti extrem de prudent, daca intalniti aceste condii meteo complet neprielnice.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.