Cum sa curatati si sa aveti grija de hainele voastre

Stiati ca daca hainele nu sunt ingrijite asa cum trebuie, durata lor de viata scade cu pana la 60%?

In plus, hainele bine ingrijite inspira un sentiment de siguranta si de disciplina in randul celor din jur, ca sa nu mai spunem ca acordand o atentie minimala curatarii si aranjarii lor puteti economisi o multime de bani.

Tinutele casual trebuie periate in fiecare seara de scame, atat pentru a da la o parte micile bucati de material textil prinse de-a lungul zilei, dar si pentru a elimina murdaria inainte ca ea sa intre efectiv in tesatura si sa inceapa sa o distruga.

O camasa sifonata face ca pana si cel mai elegant costum sa arate urat si neingrijit. Tocmai de aceea, e recomandat sa aveti cel putin 2-3 camasi barbatesti, atat pentru a putea avea de schimb in situatiile “de urgenta”, dar si pentru a nu fi imbracati in fiecare zi la fel. Nu e necesar sa aveti doar camasi albe de barbati, intrucat ele pot fi la fel de bine si mov, albastre sau cu diferite modele. In ceea ce priveste ingrijirea unei camasi, ea trebuie pusa la spalat imediat cum a fost purtata si, bineinteles, calcata. In principiu, camasile trebuie spalate in apa relativ calduta, pentru ca fibrele sa nu se contracte si astfel sa se micsoreze intreaga camasa.

Pantofii, de asemenea, au o importanta vitala in alcatuirea oricarei tinute, motiv pentru care trebuie sa le acordati o atentie sporita. Ei trebuie depozitati in locuri uscate si bine aerisite, nu inainte de a fi curatati (atat pe exterior, cat si pe interior) si dati cu crema. Daca sunt din piele, atunci in locul de depozitare nu trebuie sa intre in contact cu pantofi de culori diferite, intrucat pielea tinde sa absoarba culorile diferite, lucru care poate distruge aspectul pantofilor.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.