Cum sa fii in Top 10 Google

Multe firme de web design ofera si servicii seo si pun accent pe nevoile si cerintele fiecarui client in parte. Fiecare site este diferit si prin urmare, fiecare necesita aplicarea unor tehnici diferite de optimizare pentru a ajunge in primele rezultate de cautare dupa anumite cuvinte. Un site, indiferent de design si calitatea informatiilor, nu are absolut nicio valoare daca nu poate fi gasit de utilizatori. Pentru a face un site sa ajunga in primele rezultate in Google, este nevoie utilizarea tehnicilor seo.

Seo implica doua tipuri de optimizare, si anume On-Page si Off-Page.

Optimizarea On-Page

Acest tip de optimizare este bazat pe analiza tuturor elementelor paginii web si modificari la nivel de cod. Majoritatea schimbarilor nu afecteaza esteticul paginii, insa exista situatii in care este necesara modificarea continutului sau a titlului si atunci acest lucru se va reflecta si in pagina. Indiferent ca de abia ne cream un site sau acesta exista deja, in optimizarea on-page trebuie sa tinem cont de urmatoarele elemente:

► Continutul trebuie sa fie bogat, original, atractiv si sa cuprinda cuvinte cheie relevante, iar densitatea lor sa fie intre 2 % – 4%.

► Fiecare pagina web trebuie sa contina:

• Tagurile <h1>, <h2> si <h3> – In general este indicat ca titlul principal din pagina sa fie H1, iar sub-titlurile H2, respectiv H3.

• Meta Tagurile <title>, <description>, <keywords> si atributul ALT pentru tagul <img> – Acestea trebuie sa fie diferite pentru fiecare pagina a site-ului in parte. Se incurajeaza introducerea a doua, trei cuvinte cheie in titlu si in descriere.

Titlul trebuie sa fie relevant pentru fiecare pagina si sa nu depaseasca sapte cuvinte.

Descrierea, la fel ca si titlul, trebuie sa reflecte continutul paginii prin doua, trei propozitii care cuprind cateva cuvinte cheie. O tehnica de a asigura potentialul vizitator ca pe site-ul nostru va gasi sigur ceea ce cauta este introducerea aceluiasi cuvant cheie de doua ori intr-o descriere.

Cuvintele cheie se aleg in urma unei analize initiale si trebuie sa fie reprezentative site-ului si domeniului de afacere. Pentru inceput, se recomanda alegerea unui numar redus de cuvinte, pentru a nu ingreuna procesul de optimizare al site-ului.

• Toate imaginile existente pe pagina trebuie sa fie denumite prin intermediului atributului ALT. Acest lucru se face pentru ca robotii de cautare sa poata intelege imaginile si ce reprezinta acestea.

► Codul sursa trebuie sa fie cat mai curat si se recomanda evitarea utilizarii de Flash sau JavaScript, pentru o viteza optima de incarcare a site-ului. Este un fapt dovedit ca un site care se incarca greu este de obicei ignorat sau abandonat de vizitatori.

► Site-ul trebuie sa contina un fisier Robots. Multe site-uri ignora acest aspect, insa continutul fisierului robots.txt stabileste ce motoare de cautare care au permisiunea sa indexeze continutul site-ului sau anumite parti ale continutului.

► Fisierul Sitemap (sitemap.xml) este un alt element important, deoarece simplica navigarea pentru utilizatori si grabeste verificarea site-ului de catre crawleri (roboti trimisi de Google pentru a vizita toate link-urile site-ului). Structura site-ului trebuie sa fie ierarhica, iar pagina principala sa contina link-uri care duc catre cele mai importante pagini in site. Link-urile interne pot contribui la cresterea pozitiei in rezultatele cautarii.

Optimizarea Off-Page

Aici intervine o analiza mai complexa, incepand de la concurenta, link-uri care duc catre site, pozitia site-ului in ceea ce priveste cuvintele cheie, pagini indexate in motoarele de cautare si activitatea site-ului pe retelele de socializare. Acest tip de optimizare sta in spatele cresterii unui site in motoarele de cautare. Cresterea site-ului depinde foarte mult de site-urile care contin link-uri ce trimit spre site-ul nostru si modul in care acestea trimit. Calitatea link-urilor este foarte importanta pentru a urca in rezultate.

Exista diferite metode prin care se pot obtine link-uri catre o pagina, printre care inscrierea site-ului in directoare, link-uri one-way si three-way, postarea de articole unice si relevante pe bloguri, postari pe forumuri sau bloguri din domeniu, social network si link-uri reciproce.

Prin optimizarea off-page se intelege de fapt popularizarea site-ului, care se dobandeste prin crearea unui numar mare de backlink-uri de calitate (link-uri care duc pe site-ul respectiv). In ceea ce priveste acest tip de optimizare seo, trebuie sa avem in vedere trei lucruri:

– Numarul si importanta site-urilor care trimit spre site-ul nostru;
– Site-urile care trimit spre noi trebuie sa faca parte din aceeasi nisa;
– Articolele pe care le redactam trebuie sa contina cuvinte cheie pe care vom pune link catre site-ul nostru. Cuvintele cheie
pe care punem link trebuie sa alterneze, pentru a nu risca penalitati.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.