Cum sa fiu un agent imobiliar bun?

agent imobiliarIn ciuda faptului ca piata imobiliara de acum 3 ani, luase un avant puternic, criza a reusit sa o doboare. Cu toate acestea, putem fi mereu convinsi de un lucru: totdeauna vor exista proprietari care vor sa vanda si posibili cumparatori. Lasand la oparte castigurile, care sunt mai mici ca in anii trecuti, un agent imobiliar destul de intelept si cu o strategie bine pusa la punct se poate descurca si in aceste perioada.

Bineinteles, multi inteleg prin „a se descurca” faptul ca se pot face si afaceri mai putin legale, se pot folosi metode mai neortodoxe sau mai pe romaneste, se pot prosti clientii cu fel si fe de promisiuni care de fapt nu au nici o finalitate. Acesta nu este deloc lucrul care vreau sa se inteleaga din ce am scris mai sus.

Agentii imobiliari sunt cei care preiau si distribuie clientilor toate anunturile imobiliare si se ocupa de tranzactia intre cele doua parti. De ce am avea nevoie de un agent imobiliar sa cumparam o casa? Pentru ca vrem sa gasim oferta cea mai buna, casa cea mai frumoasa si nu avem timp sa cautam. Aici intervine agentul care face toata treaba pentru noi, iar noi nu mai trebuie decat sa alegem. Alegerea trebuie sa fie facuta cu atentie, pentru ca nu avem sansa sa alegem de doua ori.

Un agent imobiliar bun, trebuie sa fie capabil sa preia si sa prezinte clientilor in mod obiectiv, corect si coerent, toate ofertele posibile.

Pentru a convinge vanzatorul sau cumparatorul ca el este solutia perfecta, trebuia sa promita pentru ambele parti, astfel incat toata lumea sa fie multumita.

Agentii imobiliare in Bucuresti sunt undeva la peste 3600, iar daca vrei sa fii unul din cei mai buni, trebuie sa aduci in fata oferte pe care nu le are nimeni.Ai nevoie de exclusivitate iar pentru asta ai nevoie de o imagine buna. Un agent imobiliar, trebuie sa fie o persoana determinata, altfel se va pierde pe drum, calcat in picioare de nici mai mult nici mai putin de restul de 3600 agentii existente in bucuresti.

Trebuie sa cunoasca toate ofertele, inclusiv ofertele prima casa si sa le prezinte clientilor. Nu in ultimul rand, un agent imobiliar, trebuie sa fie un negociator. Astfel, el trebuie sa scoata un anume pret prin care sa multumeasca 3 parti: vanzatorul, cumparatorul si trebuie sa se multumeasca si pe el.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.