Cum sa inchiriezi o masina peste hotare

Pentru a inchiria o masina pe o perioada mai lunga, faceti rezervarea din timp de acasa. Daca va hotarati sa inchiriati o masina in timp ce calatoriti prin Europa, incercati sa luati legatura cu agentiile de inchiriere auto locale sau apelati la agentiile de turism locale. Cand inchiriati o masina trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri, inclusiv de la ce firma inchiriati, ce masina alegeti si de unde sa o preluati si unde sa o lasati la expirarea perioadei de inchiriere.

 

Cei mai multi oameni incep cautarile pe un site de turism ca sa faca rezervarile. Asemenea siteuri sunt Kayak, Expedia sau AAA. Bineinteles, daca aveti o companie preferata de inchiriere masini in Romania luati in considerare aceeasi companie si pentru strainatate. Nu va multumiti doar cu o comparatie de preturi, ci este recomandat sa dati un telefon si sa cereti lamurire pentru toate intrebarile pe care le aveti legate de: includerea taxelor, servicii, locatii de preluare si de predare a masinii. In general este mai avantajos sa apelati la companii de rent-a-car mai mari care au o gama larga de locatii de preluare si predare. Alegeti o companie care acopera bine zonele in care doriti sa calatoriti. Singura companie de rent a car cu acoperire nationala este 321 rent a car Cluj.

 

Puteti face inchirierea si printr-un intermediar cum ar fi Auto Europa/ Kemwel sau Europe by Car. Aceste companii compara preturile diverselor firme de rent a car si propun cea mai buna oferta. Veti plati acestuia si veti primi un voucher pentru a ridica masina din Europa. Totusi ar fi de preferat sa evitati acesti intermediari.

 

Alegeti masina preferata in functie de ofertele companiilor si destinatii. Aveti grija la posibilele inconveniente in a prelua masina intr-un oras prea mic – un birou regional mic are o flota mica, program flexibil si nu sunt de gasit tot timpul la birou iar personalul redus poate sa nu fie familiar cu inchirierea unei masini unui strain. Daca ajungeti cu avionul intr-o tara s-ar putea sa fie util sa preluati masina direct de la aeroport, dar atentie acest lucru este mai scump decat daca ati prelua masina din centru.

 

Masinile europene sunt inchiriate pe perioade de 24 de ore – daca iei masina la ora 10 in prima zi si o predati la pranz a doua zi veti fi taxat pentru o zi intreaga. Uneori s-ar putea sa fii interesat sa iei o masina dintr-un oras si sa o predai in alt oras. In cadrul aceleiasi tari inchirierile one-way sunt fara taxe suplimentare, insa pe teritoriul a doua tari diferite pot fi percepute taxe suplimentare.

 

Este indicat sa platiti in avans pentru o masina inchiriata si nu la un ghiseu in Europa. Asigurati-va ca faceti comparatiile de pret luand in considerare moneda. Unele oferte sunt in euro, altele in dolari iar altele in moneda statului respectiv. Cereti detalii despre toate taxele inainte sa faceti rezervarea si solicitati o copie a documentului de rezervare a masinii in care sa fie specificate aceste detalii.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.