Cum sa porti bijuteriile corect

Fiecare zi incepe cu ritualul matinal, in fata oglinzii. O tinuta este pregatita pentru birou si asteapta sa fie accesorizata. Fie ca preferi stilul clasic si elegant, sau indraznet si opulent, trebuie sa ai grija la modul in care combini bijuteriile. Nu este recomandat sub nicio forma sa porti gablonturi langa bijuterii din metale pretioase deoarece creeaza o nota discordanta.

Seturi de bijuterii formate din cercei, inel, pandantiv si bratara nu mai sunt de mult la moda. Daca ai astfel de seturi combina doar doua elemente la o tinuta, altfel rezultatul este prea incarcat.

Daca porti predominant negru, adauga un strop de culoare. Pentru a nu iesi in evidenta intr-un mod neplacut, in timpul zilei este recomandat sa porti bijuterii cu pietre opace cum ar fi: turcoazul, onixul, coralul sau perlele. Pietrele translucide, cum sunt safirele, rubinele, diamantele, smaraldele, pot fi purtate seara si la ocazii festive.
Nu abuza de aur. Este un metal pretentios care poate crea, in unele situatii, impresii gresite.

Pentru ca o bijuterie este un obiect fin, menit sa infrumuseteze tinuta, nu trebuie purtata in timpul activitatilor casnice. Deteregentii, apa dura, parfumurile pot dauna pietrelor. Daca porti pietre pretioase sau pietre semipretioase trebuie sa tii cont de faptul ca sunt fragile, unele sunt casante si se pot crapa daca sunt lovite sau daca trec brusc de la o temperatura extrema la alta. Mai ales daca ai o pereche de cercei, o bratara, un pandant si un inel in care se folosesc acelasi tip de pietre semipretioase pentru diferite seturi de  bijuterii de valoare trebuie sa ai grija de ele.

Cand nu sunt purtate, bijuteriile trebuie pastrate in casete cu compartimente individuale pentru cercei, inele, bratari, pandantive, sau in cutiile in care au fost primite. De asemeni este important sa pastrezi bijuteriile cu perle intr-un loc cat mai ferit de bijuteriile din metal simplu sau cu pietre. Finetea perlelor cere ingrijire atenta pentru mentinerea lor in stare impecabila.

Seara, cand te pregatesti de culcare, lasa bijuteriile in caseta, sau pe boudoir pentru a evita ruperea lor sau caderea pietrelor. Grija pe care le-o porti le va mentine stralucirea si valoarea in timp si se va observa de fiecare data cand le vei avea.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.