Cum sa selectezi stirile din sport

In urma cu nici 10 ani era perioada in care imi cumparam in fiecare zi cele doua ziare de sport ce aparea la taraba. Astazi mai apare doar unul singur. Nu doream sa ma abonez, ci era o placere sa ma opresc la chiosc in drum spre liceu si sa mai discut cate ceva cu vanzatorul. Un om deschis la minte, dar care parea prea fericit cu locul lui de munca pentru a-si alege altceva.
Din doua ziare de sport ce apareau acum 10 ani, aveam ce citi. Pentru inceput citeam stirile din fotbal. Microbist fiind, abia asteptam sa ma informez lunea cu privire la rezultatele din cele mai tari campionate, sa analizez scorurile pe etape si locurile din clasament. Sa ma minunez cum echipe cu traditie din Anglia sunt la retrogradare si cum niste anonime au ajuns sa se lupte la titlu. Peste 6-7 ani descopeream ca si in Romania se poate. CFR, Unirea Urziceni si Otelul sunt exemplele concrete.
Dar timpul a trecut, ziarele de sport de la taraba nu le mai cumpar. Astazi accesez doar siteul al unui ziar plus un altul al unei televiziuni care a crescut enorm de mult in ultimii ani pentru a afla stiri ultima ora din domeniul sportului. E trist, dar in acest moment nu sunt multe site-uri de sport care sa ofere cu adevarat stiri din sport si despre sport.

Cum iti selectezi stirile din sport?

E simplu. In primul rand, intri doar pe acele site-uri pe care stii ca eviti cat de cat titlurile tabloide. Din pacate nu este nici un site de sport care sa nu insereze astfel de titluri. Dar stii ca sunt cat de cat rezonabile si ca textul stirii nu cuprinde cuvinte precum bomba, cutremurator si altele cu rezonanta puternica, dar fara a transmite cu adevarat vreun mesaj.
Pentru a citi doar stiri sportive este important sa iti stabilesti din start sporturile despre care doresti sa te informezi. Nu este indicat sa dai scroll la un home page a unui site de sport, vei da peste stiri care nu te intereseaza si care te vor face sa inchizi site-ul inainte de a citi ceea ce cu adevarat de intereseaza.
Daca vrei sa citesti exclusiv despre o echipa de fotbal din Romania, spre fericirea noastra, site-urile de sport ne ofera aceasta posibilitate. Dai click pe stema echipei favorite si citesti stiri doar despre aceasta. Scoruri, interviuri cu jucatori si oficiali, transferuri. Tot ceea ce iti doresti, poti afla mult mai usor. Fara a da peste informatii neimportante pentru tine.
La fel, daca vrei sa citesti doar despre handbal, nu cauta multe astfel de informatii pe prima pagina a site-ului, ci mergi direct in categoria principala dedicata a acestui sport. Cu siguranta acolo vei da doar peste informatii din handbal, nu si peste cele cu ultimele scandaluri din fotbal.
In concluzie, pentru a citi doar stirile din sport care stii din start ca te intereseaza, alege sa intri direct pe categoria necesara sau pe pagina echipei favorite, pe campionatul de fotbal interesat pe competitia de motosport care iti este pe plac si nu incerca sa citesti prima pagina. Vei fi dezamagit ca acolo nu gasesti ceea ce te intereseaza cu adevarat.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.