Cum sa-ti alegi pernele potrivite

Poate ca la un moment dat, un astfel de titlu suna destul de amuzant insa crede-ma pe cuvant, alegerea corecta a pernei sau a pernelor se poate dovedi a fi una foarte importanta. Daca esti ca majoritatea, probabil ca petreci aproximativ o treime dintr-o zi in pat, odihnindu-te. Daca esti un nou parinte, adolescent sau student, probabil ca mai putin insa asta nu face mai putin importanta alegerea corecta a unor perne si a unor lenjerii de pat. Avand in vedere ca dormi mai putin, trebuie sa te bucuri de maximul de comfort in acele ore.

Indiferent insa de cat de mult dormi, conteaza foarte mult perna sau pernele pe care le alegi. Fiecare are propriile preferinte; unii prefera pernele mai moi, altii pe cele mai tari; unii prefera perne foarte mari, altii perne mici si mai multe. Altii, pur si simplu nu folosesc o perna cand dorm insa in speranta ca nu sunteti din aceasta ultima categorie, vom incerca a va indrumam.

Nu incercati sa alegeti o perna in functie de marimea patului. Da, poate ca atunci cand vorbim de estetica poate fi un factor important insa atunci cand vorbim de comfortul propriu, estetica poate fi lasata putin la o parte. Mai mult decat atat, daca iti place sa dormi inconjurat de 10 perne, nu te opreste nimeni sa iti cumperi 10 perne pentru patul din dormitor.

Una din cele mai bune alegeri pentru cei care doresc perne moi, o reprezinta pernele umplute cu pene. Cantitatea de pene folosita va determina insa durabilitatea pernei. Aveti grija insa la cum alegeti pentru ca daca veti alege perne de o calitate indoielnica, s-ar putea sa va treziti ca nu puteti dormi din cauza intepaturilor.

Desi pernele umplute cu materiale artificiale cum ar fi polistirenul nu sunt neaparat cele mai bune alegeri, ele sunt folosite foarte des intrucat cantitatea de umplutura poate fi mai mare, obtinandu-se astfel o perna mai comfortabila, iar costul mai mic decat in cazul pernelor umplute cu pene naturale.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.