Cum se diferentiaza o centrala termica conventionala de o centrala termica cu condensare

Centralele termice sunt de mai multe tipuri, folosesc mai multe feluri de combustibili si au consumuri diferite de energie. Alegerea unei centrale termice potrivite se face tinand cont de fiecare element in parte. In ceea ce priveste centralele termice pe gaz, acestea se impart in doua mari categorii: centrale termice conventionale si centrale termice cu condensare.

Centralele termice cu condensare sunt de obicei mai scumpe decat cele conventionale, insa au alt avantaj destul de mare. Centralele termice cu condensare au capacitatea de a economisi energie. Caldura lantenta nu mai este pierduta, asa cum se intampla in cazul centralei conventionale, ci este valorificata.

Acest lucru este posibil prin intoarcerea vaporilor de apa in sistemul centralei. La o centrala termica conventionala acesti vapori se pierd. Sistemul de condensare are rolul de a raci vaporii pentru ca acestia sa se intoarca sub forma de apa in centrala. In acest fel consumul este mult mai redus, iar factura la gaz va fi si ea mai mica. Tot din acest punct de vedere, centralele termice cu condensare sunt considerate a fi mai prietenoase cu mediul inconjurator.

In ceea ce priveste economisirea energiei, centrala termica cu condensare este o alegere potrivita. Investitia initiala poate fi recuperata in decurs de cativa ani, insa beneficiile se simt. Din pacate pentru cei cu apartamente mai mici, acest de centrala termica este mai potrivit pentru suprafete mari, unde consumul de combustibil este destul de ridicat. In cazul locuintelor mici, centralele termice de apartament sunt in continuare rentabile si utile.

Daca te gandesti la achizitionarea unei centrale termice in viitorul apropiat, cel mai bine ar fi sa ai in vedere cat mai multe posibilitati pe care sa le analizezi. Compara avantajele fiecareia in functie de bugetul de care dispui dar si in functie de caracteristicile de functionalitate de care vei avea nevoie.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.