Cum se fac executarile silite in Sibiu

Ca un bun sa poata fi supus executarii silite, trebuie sa fie urmata o procedura stabilita de lege. Aceasta este aceeasi in toata tara, deci si executarile silite in Sibiu sunt puse in practica dupa acest regulament.

Ce spune codul de procedura civila

Potrivit codului de procedura civila, o executarea silita se poate face doar daca o creanta este certa, lichida si exigibila. Creanța este certa  atunci cand existenta ei rezulta din titlul executoriu, spune legea, fapr care este valabil si pentru executarile silite din Sibiu. Creanta e una lichida daca  obiectul ei este determinat sau cand titlul executoriu are elementele care permit stabilirea lui.

Tot codul de procedura civila spune ca in cazul uneie executari silite in Sibiu, ca si in cazul tuturor executarilor silite din tara, in termen de cel mult trei zile de cand este inregistrata cererea  executorul judecatoresc va solicita sa se dispuna incuviintarea acestei proceduri.

De asemenea, trebuie facuta dovada achitarii taxei de timbru. Dosarul in baza caruia se executa o procedura de executare silita in Sibiu trebuie sa contina si cererea creditorului, dar si un titlu executoriu, mai spune legea.

Cel care pune in aplicare hotararea judecatoreasca de executare silita este un executor judecatoresc. Fara acesta, procedura  de executare silita in Sibiu nu poate sa aiba loc sub nicio forma.

Ce obiecte pot fi executate silit

In ceea ce priveste bunurile care pot fi supuse procedurii de executare silita in Sibiu, acestea pot fi case, vile, apartamente, garsoniere, dar si alte bunuri. Tot o forma de executare silita poate fi si poprirea pe cont, care este pusa de reprezentantii unei institutii bancare, daca o persoana nu si-a achitat, de exemplu, o rata restanta la banca.

Executarile silite nu pot fi puse in aplicare fara existent unei somatii, astfel incat persoana care urmeaza sa fie executata silit sa stie ca I cateva zile va demara procedura. Decizia poate fi contestata, bieintele, in anumiti termeni si conditii.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.