Cum se fac hidroizolatiile pentru terase?

Toata lumea stie ce sunt izolatiile, acestea fiind definite ca structuri omogene si etanse, care protejeaza o constructie de umezeala venita din exterior si opreste infiltrarea apei.

Hidrolatiile nu sunt toate la fel insa, diferind foarte mult in functie de locul unde trebuie sa fie aplicate, in functie de gradul de umezeala din zona si in functie de buget sau de materialele folosite.

Daca in cazul hidrolatiilor pentru fundatii se folosesc materiale dintr-o membrana bituminoasa, atunci cand se realizeaza hidrolatii terase, cele mai folosite materiale sunt membranele lichide poliuretanice si membranele bituminoase hidroizolante.

Membranele lichide prezinta o eficienta foarte buna, deoarece sunt materiale moderne care se aplica usor pe suprafata terasei. Aplicarea lor se face cu usurinta, cu ajutorul unei role sau cu ajutorul unei pensule. Partea cu adevarat interesanta este faptul ca, odata ce intra in contact cu umiditatea din aer, aceste membrane se intaresc, formand in felul acesta o pelicula elastica, deosebit de durabila in timp.

Exista numeroase avantaje pe care le prezinta acest tip de hidroizolatie, unul dintre ele fiind faptul ca poate fi aplicata in orice situatie, oricare ar fi tipul de material de sub. Acest lucru este posibil datorita aderentei deosebite pe care o are.

Cu o astfel de membrana se hidroizoleaza, de regula, terasele, balcoanele sau acoperisurile care nu dispun e o panta suficient de mare. De asemenea, poate fi folosita si la parcari , deoarece este rezistenta atat la umezeala cat si la razele UV.

Aplicarea membranei poliuretanica se face pe o suprafata curata, fara fisuri sau gauri, pentru a putea asigura eficienta maxima acestei hidroizolatii terase.

Cel de-al doilea material cu care pot fi hidroizolate terasele si care este foarte apreciat de cei care vor o hidroizolatie ieftina si de calitate este membrana bituminoasa. Aceasta este destinata teraselor foarte circulate, fie ca este vorba despre acoperisuri sau gradini. Este o membrana foarte rezistenta si poate avea diverse culori, permitand in felul acesta o flexibilitate maxima.

Hidroizolatia terasei este, asadar, o investitie extrem de importanta, care nu trebuie neglijata, deoarece poate sa ofere durabilitate si confort pentru cladirea in care locuiesti sau in care iti desfasori activitatea.

 

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.