Cum se ingrijesc machetele auto

Macheta auto Ferrari 512TR scara 1:18 (aproximativ 24 cm lungime)Unul dintre hobby-urile la moda este colectionarea de machete auto. Din ce in ce mai multe persoane colectioneaza masini in miniatura, de la reproduceri mai putin pretentioase, cum sunt cele produse de BBurago, pana la cele premium, cu detalii uimitoare si executie impecabila, cum sunt cele semnate de Kyosho sau Minichamps. De la cele la scara mica, 1:43, pana la cele la scara mai mare, 1:18 sau 1:12, carora li se deschid toate usile, au volan functional, iar sub capota se gaseste motorul, redat cu detalii fine.

Colectionarii isi doresc sa isi expuna machetele auto la vedere, pe un raft sau pe birou, cu atat mai mult in cazul machetelor premium, care sunt frumoase si lucrate cu mare finete. Este insa foarte important ca fiecare pasionat de machete auto sa stie cum si unde sa le pastreze.

In primul rand, aceste modele in miniatura, care contin piese foarte mici si fine, nu trebuie bruscate si este important sa fie manevrate cu mare atentie. Trebuie pastrate intr-un loc ferit de lumina puternica (nu in directa de bataie a razelor soarelui) si de caldura, chiar si atunci cand sunt in ambalajul lor original. De asemenea, trebuie pastrate intr-un loc uscat.

Pentru ca masinutele sa fie admirate si apreciate la adevarat valoare, cel mai bine este sa fie expuse in cutii speciale, transparente, din plastic sau plexiglas. Chiar si pastrate astfel, dupa un timp se pot depozita fire de praf. De aceea, este necesar sa fie sterse cu o carpa moale sau cu o perie foarte fina (se gaseste la magazinele foto).

In cazul in care, din diverse motive, s-a depus mizerie pe masina, se poate sterge usor cu o carpa inmuiata in apa calduta, dar fara a se forta cu carpa. Este foarte important sa se acorde o atentie sporita in zona farurilor, a oglinzilor, stergatoarelor de parbriz, pentru ca micile piese sa nu se desprinda sau sa nu se distruga.

Dupa ce vor fi curatate cu grija, machetele 1:18 vor arata din nou ca noi si pot fi expuse din nou, la vedere, si admirate.

Articol de  www.masinutedefier.ro.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Articole similare din sectiunea "Colectii"