Cum se prezinta oferta de apartamente de vanzare in Bucuresti in 2014

In acest articol, va vom prezenta starea pietei imobiliare, precum si cum se mai prezinta oferta de apartamente de vanzare din Bucuresti , care odata cu terminarea crizei scoate la iveala posibilitati de investitii incredibile in 2008 cand preturile apartamentelor erau chiar si de 2 ori mai mari.

Fie ca doresti sa cumperi un apartament pentru a locui in el, sau pentru a face o investitie sau o speculatie imobiliara, oferta de apartamente de vanzare din Bucuresti este tot mai tentanta pentru cumparatori datorita ieftinirilor succesive suferite in ultimii ani. De castigat din aceasta situatie au cu siguranta agentiile imobiliare din Bucuresti, care oricum au traversat cu greu aceasta perioada de criza.

Agentiile imobiliare spun ca cererea de apartamente de vanzare creste continuu, mai ales in Bucuresti, unde scaderile sunt spectaculoase, mai ales pentru apartamentele situate in zonele centrale si de nord ale capitalei. In aceste zone, apartamente ce se puteau cumpara in 2008 cu 500.000-600.000 euro se pot cumpara in aceasta perioada cu 300.000 euro, scaderea fiind undeva la 50% fata de perioada de boom imobiliar.

Totusi, chiar si cu aceasta usoara crestere, cererea este mult scazuta fata de perioada de comparatie, vanzarile de apartamente fiind departe de cele inregistrate in perioada premergatoare crizei imobiliare.

O alta crestere sesizata de agentiile imobiliare este pentru apartamentele de tip penthouse, care s-au vandut foarte bine in ultimii ani, pretul de vanzare al unui astfel de apartament depasind usor 500.000 Euro, putand ajunge pana la 1 milion de Euro.

Toate aceste cresteri ale pietei imobiliare de apartamente de vanzare din Bucuresti sunt puse pe seama relaxarii pietei, agentiile sperand ca domeniul imobiliar sa inregistreze cresteri mult mai indraznete in urmatorul an. Ce-i drept, companiile au nevoie ca de aer de o crestere a pietei de vanzari imobiliare, aceasta fiind „o bula de oxigen” dupa ani grei de recesiune ce au lovit acest domeniu.

In concluzie, piata de apartamente din Bucuresti inregistreaza cresteri timide datorita scaderii preturilor de vanzare a apartamentelor, precum si datorita terminarii crizei economice.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.