Cum selectam un auditor energetic

Ce este auditul energetic?

Auditul energetic are la baza verificarea imobilului pentru gasirea problemelor legate de pierderea energiei. Pentru a ni se putea elibera un certificat energetic trebuie sa se faca acest audit. Iar auditul energetic este facut de firmele/persoanele atestate in domeniu, care sunt cunoscute si sub numele de auditori energetici.

Ca idee de baza, pentru a efectua auditul energetic, se iau in considerare urmatoarele: consumul energetic, verificarea fantelor de aer, modul in care sunt prinse sisteme de iluminat, verificarea izolatiei si multe multe alte aspecte.

In majoritatea cazurilor, daca se implementeaza imbunatatirile specificate in auditul energetic, se ajunge la o micsorare a facturilor de pana la 30%.

Cand urmeaza sa alegi un auditor energetic in vederea eliberarii certificatului energetic este indicat sa mergi cu cineva cu experienta in domeniu. Pentru a te asigura ca vei beneficia de un audit de calitate este indicat sa intrebi reprezentantul firmei la care apelezi cine va face acest audit, daca are experienta in domeniu si daca ar putea sa va dea niste referinte. Auditorul trebuie sa fie persoana atestata in domeniu. Indicat ar fi ca auditorul sa aiba ceva ani de exeperienta. Ar trebui sa ceri un audit anterior facut de respectiva firmei pentru a sti in mare parte pe ce se axeaza si ce factori iau in considerare, astfel vei sti si pentru ce anume platesti. Aici http://www.ce-casa.ro/ gasesti mult mai multe informatii despre auditori si certificatele energetice.

Detalii de care trebuie sa tinem cont cand alegem un auditor

-Incearca sa iei legatura cu 2-4 auditori energetici, nu te limita doar la unul si selecteaza-l pe cel potrivit. Preturile pot diferi foarte mult si mai ales…experienta in domeniu poate varia.

-Intreaba respectiva firma cine va merge pe teren pentru a face auditul. Acesta este un lucru important deoarece multe firme pretind ca au experienta indelungata in domeniu, insa trimit pe teren persoane abia angajate, fara experienta.

-Cere auditorului sa iti ofere exemple de certificate energetice intocmite pentru clienti anteriori. Astfel vei putea compara complexitatea acestor audite si care par a fi mai bune si mai detaliate. De asemenea, analizand cate un audit al fiecarui auditor vei sti sa elimini firmele care nu ofera o analiza de calitate.

Lasa un comentariu

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.